ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γ. Παπανδρέου: Δεν αποκλείω αγωγές κατά ξένων τραπεζών, που κερδοσκόπησαν

Γ. Παπανδρέου: Δεν αποκλείω αγωγές κατά ξένων τραπεζών, που κερδοσκόπησαν

13:30 - 16 Μαϊ 2010
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

H Ελλάδα δεν αποκλείεται να στραφεί δικαστικά κατά αμερικανικών τραπεζών, εφόσον διαπιστωθεί ότι συνέβαλαν στην οικονομική κρίση της χώρας, δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNN, o Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.

 Δεν μπορώ να το αποκλείσω, είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός , επισημαίνοντας ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία.

Ο ρόλος των τραπεζών, δεν εξετάζεται μόνο από εμάς, αλλά έχει μπει στο μικροσκόπιο τόσο των Ευρωπαϊκών Αρχών, όσο και των αμερικανικών αρχών, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός. Ακούγονται σοβαρές κατηγορίες για χειραγώγηση και αδιαφάνεια, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, κάτι που δεν μπορεί να μείνει χωρίς να εξεταστεί.

Στην συνέντευξη, η οποία όπως μεταδίδει το Bloomberg, βιντεοσκοπήθηκε στις 13 Μαΐου, αλλά θα μεταδοθεί εκτός απροόπτου σήμερα,  ο κ. Παπανδρέου, είπε ακόμη πως η χώρα, αν και παρουσιάστηκε σαν ο αποδιοπομπαίος τράγος, ανέλαβε τις ευθύνες της στο βαθμό που της αναλογούν και θα τα καταφέρει.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 7 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή  Ένωση, Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε έρευνα σε συνεργασία με την SEC καθώς , όπως τονίστηκε διαπίστωσε έντονη μεταβλητότητα, που ενδεχομένως να  οφείλεται σε χειραγώγηση τιμών, στα ομόλογα και τις μετοχές

Τελευταία τροποποίηση στις 08:44 - 17 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.