ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS: Ποιες μετοχές θα κερδίσουν το… Moυντιάλ!

08:23 - 17 Μαϊ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Οι αναλυτές της UBS κάνουν ένα διάλειμμα από την κρίση χρέους της Ευρωζώνης για να βάλουν τα στοιχήματά τους στην χρυσή εντεκάδα των μετοχών που θα διαπρέψουν κατά την διάρκεια του Μουντιάλ, καθώς και τις ομάδες που θα προκριθούν στους 16, στον ημιτελικό καθώς και τον τελικό της διοργάνωσης.

Πατώντας λοιπόν το pause, από την μανία που έχει ξεσπάσει για τις υπερχρεωμένες χώρες του ευρώ, η τράπεζα στρέφεται για λίγο, σε μία άλλη, πιο ανάλαφρη μανία, αυτήν του Παγκόσμιου Κυπέλου Ποδοσφαίρου 2010 που ξεκινά σε λιγότερο από έναν μήνα.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, ο οποίος συχνά-πυκνά πραγματοποιεί παρόμοιες αναλύσεις τόσο για το Ευρωπαϊκό όσο και για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, οι 11 μετοχές που αποτελούν το καλύτερο στοίχημα, το φαβορί των επενδυτικών χαρτοφυλακίων, αυτό το καλοκαίρι, είναι οι: Samsung, Electronic Arts, Nike, McDonalds, Rexam, Yue Yuen, Coca-Cola, A-B InBev, SABMiller, Heineken και Smiths Group. Στον… πάγκο της χρυσής 11άδας, με επίσης υψηλές πιθανότητες εκρηκτικών χρηματιστηριακών αποδόσεων, η UBS τοποθετεί τις : Αggreko, America Movil, Dimension Data, Dufry, Foschini, Grupo Televisa, Kesa Electrical, Ladbrokes, Visa, Vodacom, Wal-Mart και Wetherspoon (JD).

Οι μετοχές λοιπόν αυτών των 23 εταιρειών, αναμένεται σύμφωνα με τη UBS να υπεραποδόσουν κατά την διάρκεια της διοργάνωσης. Ωστώσο, ο οίκος προχωρά και ένα βήμα παραπέρα και χρησιμοποιεί το ειδικά κατασκευασμένο οικονομετρικό της μοντέλο, το οποίο προβλέπει τους καλύτερους της διοργάνωσης. Το 2006 μάλιστα αυτό το μοντέλο της UBS, κατάφερε να προβλέψει σωστά κατά 85% τους 16 , κατά 75% τους 8 και κατά 50% τους 4.

Έτσι στους 16 η UΒS βλέπει την Ν. Αφρική με πιθανότητες 78%, τη Βραζιλία με πιθανότητες 74%, την Ισπανία με 73%, την Ολλανδία με 68%, την Αγγλία με 63%, την Γερμανία με 59%, την Ιταλία με 59% επίσης, την Αργεντινή με 55%, το Μεξικό με 52%, την Χιλή με 49%, την Γαλλία με 49%, την Πορτογαλία με 47%, την Σερβία με 42%, την Ουρουγουάη με 42%, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία με 33%, την Δανία με 32%, την Ελβετία με 30%, την Ν. Κορέα με 29% και την Παραγουάη με 29%. Οσο για την Ελλάδα, δεν φαίνεται ο οίκος να θέλει να βάλει τα… λεφτά του στη χώρα, ούτε σε επίπεδο Μουντιάλ!

Σε ότι αφορά τις χώρες που συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, η UBS δίνει 49% πιθανότητες στη Βραζιλία, 38% στη Γερμανία, 34% στην Ολλανδία, 32% στην Ιταλία, 28% στην Ισπανία, 22% στη Γαλλία, 21% στην Αγγλία, 20% στην Αργεντινή, 17% στη Ν. Αφρική, 14% στην Ουρουγουάη και την Πορτογαλία, και 13% στη Χιλή.

And the winner is… με πιθανότητες 22% η Βραζιλία, με 18% η Γερμανία, με 13% η Ιταλία, με 8% η Ολλανδία, με 6% η Γαλλία, με 5% η Αργεντινή και με 4% η Ισπανία και η Αγγλία.

Κ.Ε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.