ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγοράστε ΔΕΗ λένε Citigroup και Deutsche Bank

11:54 - 20 Μαϊ 2010
Γιώργος Κατικάς

Από Γιώργος Κατικάς

Επιμένουν στη σύσταση αγοράς για τη μετοχή της ΔΕΗ Citigroup και Deutsche Bank μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Η Citigroup διατηρεί την τιμή στόχο των 25 ευρώ και αναφέρει πως διαπραγματεύεται με 61% discount έναντι των ευρωπαϊκών εταιρειών με όρους p/e για το 2011 το οποίο είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το discount 30% της αγοράς που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί.

Τα θεμελιώδη επίσης της εταιρείας δεν δικαιολογούν τέτοιο discount. Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων και ο οίκος αύξησε τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη του 2011-12 κατά μέσο όρο 15% .

Η Deutsche Bank χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών και διατηρεί την τιμή στόχο των 22 ευρώ. Σημειώνει πως παρά τις αβεβαιότητες διατηρεί τη σύσταση αγοράς καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται με p/e 5 φορές. Η επιχείρηση συνεχίσει να επηρεάζεται από την μακροοικονομική αβεβαιότητα της χώρας τη χαμηλή ορατότητα στα κέρδη λόγω της αβεβαιότητας για τα τιμολόγια στην Ελλάδα. Περιμένει την παρουσίαση του επιχειρηματικού πλάνου που πιθανότατα θα βελτιώσει την ορατότητα και υπενθυμίζει πως αντίστοιχες παρουσιάσεις είχαν στο παρελθόν επηρεάσει θετικά τη μετοχή.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:56 - 20 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.