ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βγενόπουλος: Δεχόμαστε επίθεση από το σάπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο

09:24 - 21 Μαϊ 2010
Γιώργος Κατικάς

Από Γιώργος Κατικάς

(upd 2) Σφοδρή επίθεση στο σάπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, όπως το χαρακτήρισε εξαπέλυσε πριν από λίγο από το βήμα της γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος της MIG ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Όπως είπε η εταιρεία δέχεται επίθεση από περιθωριακές εφημερίδες, ανώνυμα blogs, πολιτικούς παλαιάς κοπής και επιχειρηματίες-υπόκοσμο.

Ο κ.Βγενόπουλος ανέφερε πως αρχικός στόχος της MIG ήταν να επενδύσει 30% στην Ελλάδα και 70% στο εξωτερικό. Όμως λόγω της οικονομικής κρίσης σταμάτησε τις επενδύσεις και όπως είπε ήταν ιστορική απόφαση, γιατί αν δεν είχε γίνει η MIG δε θα υπήρχε σήμερα. Λόγω όμως αυτής της απόφασης η MIG υπάρχει και διαθέτει ισχυρή ρευστότητα άνω των 600 εκατ. ευρώ. Η MIG είναι ανέφερε σε ισχυρή θέση και θα βγει δυναμωμένη από την κρίση. 

Νωρίτερα η γενική συνέλευση ξεκίνησε με απαρτία 32,86%. Αυτό το ποσοστό κατατέθηκε εμπρόθεσμα αλλά όπως ανέφερε ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει πληρεξούσιο για το 54% των μετοχών. Σημείωσε μάλιστα πως με τα ποσοστό απαρτίας απαντά στη λάσπη ότι δήθεν δεν έχει την εμπιστοσύνη των μετόχων.

Αναφορικά με τα θέματα της γενικής συνέλευσης αποφασίστηκε αγορά ιδίων μετοχών έως και 10% του συνόλου ή 76 εκατ. τεμάχια με τιμή από 0,01 ευρώ έως 10 ευρώ. Η απόφαση για το μέρισμα θα ληφθεί στην πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση που θα γίνει στις 3 Ιουνίου.

Για την Vivartia είπε: ότι η διαδικασία απόσχισης των κλάδων και η πώληση της Chipita αναμένεται να ολοκληρωθούν τέλος Ιουνίου. Για τη Vivartia μετά την απόσχιση δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει. Μπορεί να την συγχωνεύσει με την MIG καθώς θα είναι και αυτή εταιρεία συμμετοχών, μπορεί και όχι.

Για την μετοχή της MIG είπε: πως "ούτε κατά διάνοια δεν αντανακλά την πραγματική αξία της εταιρείας". Η εσωτερική αξία είναι 4,5 ευρώ ανά μετοχή, αλλά μπορεί να υποχωρήσει - και αυτό είναι το πιθανότερο - δεδομένης της αρνητικής συγκυρίας τους επομένους μήνες.

Ανέφερε στους μετόχους ότι το έχουμε ξαναζήσει την περίοδο 2002-2003 και ότι "κάποιος χάνει στο Χρηματιστήριο όχι από τις τιμές που διαμορφώνονται αλλά όταν πουλάει σε αυτές τις τιμές".

Παραδέχτηκε ότι "κάναμε λάθος στον Κορασίδη" ενώ για την επένδυση στη Nonny's, αμερικανική εταιρεία που εξαγόρασε η Vivartia, την οποία τώρα πουλά στον όμιλο Olayan ,  την χαρακτήρισε "εξαιρετική". Για την Attica Συμμετοχών είπε πως είναι ανοικτό το θέμα εάν θα μείνει ή όχι στο Χρηματιστήριο.

Χρ.Ιωάννου

Τελευταία τροποποίηση στις 23:26 - 21 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.