ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετωπική Τζίγγερ - Βγενόπουλου

15:00 - 25 Μαϊ 2010
Σταύρος Χαρίτος

Από Σταύρος Χαρίτος

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για την πολυμετοχικότητα του Παναθηναϊκού. Ο κ. Ι. Βαρδινογιάννης και ο κ. Α. Βγενόπουλος σε μία ολομέτωπη σύγκρουση, με απρόβλεπτες διαστάσης για το πολυμετοχικό σχήμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκος. Ο κ. Βαρδινογιάννης σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα της Δευτέρα τόνιζε, μεταξύ άλλων, πως «το τελευταίο διάστημα γίναμε δυστυχώς για ακόμη μία φορά μάρτυρες μιας αποπροσανατολιστικής παραφιλολογίας που κάθε άλλο παρά τιμά τον σύλλογο.

 Έχω υποστεί και υπόκειμαι έναν πόλεμο χαρακωμάτων, μια προσπάθεια εκμηδενισμού όλων όσων έχουν γίνει στον Παναθηναϊκό για πάνω από τρεις δεκαετίες και μια άθλια απόπειρα σπίλωσης του ονόματος της οικογένειας μου. Και αυτό συμβαίνει παρά την συνειδητή απόφασή μας να ανοίξουμε τον Παναθηναϊκό και σε άλλους μετόχους και παρά την παραχώρηση σε αυτούς αυξημένων δικαιωμάτων καθώς και της διοίκησης της ομάδας. Λευκή κάρτα όμως δεν έδωσα.

Ήρθε η στιγμή να πέσουν οι μάσκες. Εάν κάποιος έχει διαφορετικά σχέδια για τον Παναθηναϊκό και πιστεύει ότι μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένειά μου αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας, αντί να διαρρέει ουτοπιστικά σενάρια θέτοντας σε κίνδυνο την ενότητα και το κύρος του Παναθηναϊκού, τον καλώ δημόσια να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση μέχρι το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Σε αντίθετη περίπτωση καλείται με υπευθυνότητα να αναλάβει τις ευθύνες των επιλογών του όπως προκύπτουν από το μετοχικό ποσοστό που κατέχει.

Είναι υποχρέωσή μου να προχωρήσω στην κίνηση αυτή με γνώμονα την προστασία της ιστορίας, του ονόματος και του κύρους της ομάδας, για να δοθεί ένα τέλος στα σενάρια αγοραπωλησίας του Παναθηναϊκού. Η οικογένεια μου εδώ και 30 χρόνια στέκεται δίπλα στον Παναθηναϊκό και έχει έμπρακτα αποδείξει την μεγάλη αγάπη της για την ομάδα. Εξάλλου, ο Παναθηναϊκός, σε ότι με αφορά, είναι πάνω από προσωπικούς εγωισμούς και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα.

Αργότερα, ο κ.Βγενόπουλος σήκωσε το γάντι υποστηρίζοντας ότι, «επιτέλους οι μάσκες έπεσαν. Οι κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης θέλει να πάρει λεφτά στην τσέπη για να πουλήσει τον Παναθηναϊκό που υπεραγαπά. Για να φθάσουμε μέχρι εδώ στήθηκε ένα απίθανο επικοινωνιακό παιχνίδι, από τη δήθεν αύξηση κεφαλαίου 40-50 εκατ. Ευρώ που θα κάλυπτε ο μεγαλομέτοχος και που κατέληξε στα 15 εκατ. Ευρώ, μέχρι τις αποτιμήσεις που δείχνουν ένα Παναθηναϊκό super-ζημιογόνο και ταυτόχρονα να αποτιμάται πάνω από 100 εκατ. Ευρώ, γιατί άραγε;

Είναι λυπηρό ότι τη στιγμή που η πολύμετοχικότητα με πρόεδρο-ηγέτη τον κ. Νίκο Πατέρα πέτυχε απολύτως, αντί να συνεχίζουμε βάζοντας όσα λεφτά χρειάζονταν για διακρίσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης το πισωγύρισμα του Παναθηναϊκού με την απομάκρυνση του επιτυχημένου Προέδρου, την μείωση των συμβολαίων και τις πενιχρές μεταγραφές, προκειμένου να πάρει χρήματα από τα «κορόιδα» που έχουν ήδη βάλει 67 εκατ. Ευρώ χωρίς καμία αποτίμηση και μόνο από τη αγάπη τους για την ομάδα. Τα «κορόιδα» όμως είναι έτοιμα να προσφέρουν χρήματα για την ομάδα για να γιγαντώσουν τον Παναθηναϊκό και όχι την ήδη γεμάτη τσέπη του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη. Καλούνται οι τσάτσοι, αποκηρυχθέντες και μη, να βοηθήσουν τις προσπάθειες του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη τώρα που θα μείνει πάλι μόνος του στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε έχει αποδείξει ότι με προέδρους της «εμπιστοσύνης» του με προπονητές και τεχνικούς διευθυντές νεροκουβαλητές, με φιστίκια για μεταγραφές και με αριστοτεχνικούς χειρισμούς στο θέμα του νέου γηπέδου η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη».

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:02 - 25 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.