ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα του Α. Τσοχατζόπουλου

17:04 - 07 Ιουν 2010
Νίκος Χρυσολωράς

Γράφει ο Νίκος Χρυσολωράς

(upd.) Η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε σήμερα την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του πρώην υπουργού και υποψηφίου προέδρου του κόμματος, Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς και την παραπομπή του στα πειθαρχικά όργανα, προφανώς με το ερώτημα της διαγραφής.

Η σχετική ανακοίνωση του Γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής: «Η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ, που προβλέπεται από το άρθρο 12 του  Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας, αποτελούμενη από τους Σωκράτη Ξυνίδη Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γιώργο Ανωμερίτη, Πρόεδρο της ΕΚΑΠ και Μαρία Αρσένη Συνήγορο του Μέλους και του Φίλου, συνεδρίασε την 7η Ιουνίου 2010 στα γραφεία του Συνηγόρου του Μέλους και του Φίλου, με θέμα την εξέταση ζητημάτων διαφάνειας και δεοντολογίας που αφορούν στο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο και συγκεκριμένα στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και στην κάλυψή τους από τις δηλώσεις του πόθεν έσχες που έχει υποβάλλει στο Κίνημα, ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Εξετάστηκαν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και οι δηλώσεις πόθεν έσχες και κλήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις. Η Επιτροπή Διαφάνειας εκτιμώντας το σύνολο των στοιχείων που της τέθηκαν υπόψη, αποφασίζει ομόφωνα την παραπομπή της υπόθεσης στην ΕΚΑΠ και εισηγείται την αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, χωρίς αυτό να συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης και να προδικάζει την κατάληξη της δικαστικής διερεύνησης».

Νωρίτερα, ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε κληθεί να καταθέσει στην Επιτροπή Διαφάνειας, υπό το βάρος αλλεπάλληλων ρεπορτάζ στον Κυριακάτικο τύπο, σύμφωνα με τα οποία το ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος προέβη σε μία σειρά από αμφιλεγόμενες αγοραπωλησίες ακινήτων, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τα Πατήσια, την Κόρινθο και τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα πάντοτε με τα δημοσιεύματα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του κ. Τσοχατζόπουλου ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, κάτι που ο ίδιος πάντως αρνείται. Όπως κατέθεσε στην Επιτροπή, όλες οι συναλλαγές του ήταν διαφανείς, ενώ κατήγγειλε ότι υπάρχουν εξωθεσμικά κέντρα που απεργάζονται τη φυσική και πολιτική του εξόντωση.

Εκτός από την Επιτροπή διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ, έρευνα για το θέμα διεξάγεται και από το ΣΔΟΕ, ενώ ο κ. Τσοχατζόπουλος αναμένεται να βρεθεί και στο στόχαστρο της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:41 - 07 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.