ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eμπορική: "Επενδύω στην Ελλάδα σημαίνει κρατάω τα χρήματά μου στην Ελλάδα"

13:39 - 08 Ιουν 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Μέσα σε ένα κλίμα έντονης αστάθειας και αβεβαιότητας κι ενώ η ελληνική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της, η Emporiki Bank στέκεται στο πλευρό των ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών, αποβλέποντας στην απρόσκοπτη χορήγηση δανείων, με χαμηλό κόστος κινδύνου, παρέχοντας ένα ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον.
Τα ανωτέρω δήλωσε μεταξύ άλλων στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Alain Strub, στο πλαίσιο παρουσίασης του σχεδίου δράσης του ομίλου, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η ελληνική οικονομία βρίσκει στο πρόσωπο της Emporiki Bank έναν σταθερό σύμμαχο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Strub δεν έπαψε να επαναλαμβάνει ότι η Emporiki "πιστεύει" στην αγορά, "είναι εδώ", με στόχο πάντα την παροχή ρευστότητας και ασφάλειας και με την υποστήριξη της Credit Agricole, ενώ διαβεβαίωσε ότι η τελευταία "θα παραμείνει στην Ελλάδα".

Δεν υπάρχει ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή για συγχωνεύσεις και εξαγορές, τόνισε ο κ. Strub. "Εμείς πρέπει να οδηγήσουμε την τράπεζα στην ανάπτυξη", συμπλήρωσε.

Τα μέτρα που πρόσφατα έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για την αναμόρφωση των δημοσιονομικών της μεγεθών κινούνται σε σωστή κατεύθυνση, σημείωσε ο κ. Strub, προσθέτοντας ωστόσο ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Παράλληλα ο κ. Strub εμφανίστηκε καθησυχαστικός απέναντι στο φαινόμενο εκροών καταθέσεων στο εξωτερικό.

"Πρέπει να επενδύσουμε στην Ελλάδα. Επενδύω στην Ελλάδα σημαίνει κρατάω τα χρήματά μου στην Ελλάδα" σημείωσε επίσης ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Ο κ. Strub δήλωσε ότι η κεφαλαιακή δομή της τράπεζας παραμένει ισχυρή, ειδικά μετά την αύξηση του κεφαλαίου κατά 1 δισ. ευρώ, που κάλυψε πλήρως η Credit Agricole.

Δείτε αναλυτικά τις ανακοινώσεις της Εμπορικής Τράπεζας στα σχετικά αρχεία

Μαρίνα Φούντα

 

 


Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 15:31 - 08 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.