ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Σε χαμηλά επτά ετών «βλέπει» το ευρώ για … αρχή!

15:50 - 10 Ιουν 2010
Φωτεινή Πούλη

Γράφει η Φωτεινή Πούλη

Στο 1,15 τοποθετεί το ευρώ έναντι του δολαρίου για τους επόμενους τρεις και έξι μήνες η Goldman Sachs, ενώ εκτιμά ότι σε ένα χρόνο από τώρα, θα βρίσκεται στο 1,25.
Οπως σημειώνει, οι ανησυχίες για το δημόσιο χρέος καθώς και η πολιτική αβεβαιότητα θα αναγκάσουν τους επενδυτές να πουλήσουν το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Οπως τονίζει ο αναλυτής της αμερικάνικης τράπεζας, Thomas Stolper, η ευρωπαϊκή πολιτική εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική πηγή αβεβαιότητας και η πιθανότητα συνέχισής της, παραμένει εξαιρετικά υψηλή στο εγγύς μέλλον και κατά συνέπεια το ευρώ θα παραμείνει υπό σημαντική πίεση.

Οπως σημειώνει, η Goldman Sachs έκανε «λάθος» που εκτίμησε πως η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα επιταχυνθεί ενώ η αμερικάνικη οικονομική δραστηριότητα, ιδιαίτερα η καταναλωτική ζήτηση, θα επιβραδυνθεί. Πλέον, το πολιτικό περιβάλλον της Ευρώπης, θέτει τη "μεγαλύτερη πρόκληση".

Οπως εκτιμά, οι short θέσεις στο ευρώ θα επιμείνουν μέχρι η αδυναμία του νομίσματος μετατραπεί σε ισχυρότερη ανάπτυξη, η οποία στη συνέχεια θα μειώσει την πίεση στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.