ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επόμενο στοίχημα για τον Πρωθυπουργό η καταπολέμηση της διαφθοράς- Βloomberg

11:01 - 11 Ιουν 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Ζήτησε βοήθεια και την πήρε. Δεσμεύτηκε ότι θα θέσει τέλος στις πολιτικές «καλοπέρασης» των τελευταίων δεκαετιών και πέτυχε τη δημιουργία πακέτου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Επόμενο στοίχημα για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, όπως μεταδίδει το Bloomberg, να απαλλάξει τη χώρα από δύο ακόμη κληροδοτήματα που πέρασαν στο σήμερα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Συμπεριλαμβανομένης και εκείνης του πατέρα του… Πρόκειται για τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία.

«Εάν η κατάσταση της Ελλάδας δείξει ότι αρχίζει να αλλάζει –όχι μόνο σε επίπεδο χρέους, αλλά και στην πραγματικότητα της Ελλάδας- τότε έχει μεγάλες πιθανότητες να επιτύχει» δηλώνει ο Λουκάς Τσούκαλης, οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό που σχεδιάζει να περάσει η ελληνική κυβέρνηση αποτελούν ένα ακόμα πιο σκληρό τεστ από τα μέτρα λιτότητας τα οποία εγκρίθηκαν την περασμένο μήνα» αναφέρει ο Σωτήρης Ρίζας, ερευνητής στην Ακαδημία Αθηνών.

«Η Ελλάδα δεν αποτελεί ως κράτος ελκυστική επένδυση, λόγω του τεράστιου βραχνά της γραφειοκρατίας και των ανεπαρκειών που παρουσιάζει τόσο σε πολιτικό, όσο και οικονομικό επίπεδο» σημειώνει ο Nick Stivactas της Ingredients Plus Pty.

«Η μείωση των εργαζομένων του δημόσιου τομέα πρέπει να διασφαλίσει ότι τίθεται ένα τέλος στην τακτική των κομμάτων να εκμεταλλεύονται τις θέσεις στο δημόσιο για να κερδίσουν υποστηρικτές» επισημαίνει από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:21 - 11 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.