ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεστάλη η απεργία του ΟΠΑΠ

11:05 - 11 Ιουν 2010
Γιώργος Κατικάς

Από Γιώργος Κατικάς

Κανονικά λειτουργούσαν τα καταστήματα στοιχηματισμού του ΟΠΑΠ στην έναρξη του Μουντιάλ, καθώς οι πράκτορες του οργανισμού ανέστειλαν την 48ωρη απεργία τους μετά την ικανοποίηση βασικών αιτημάτων τους.
Σύμφωνα με τους πράκτορες, η κυβέρνηση και ο ΟΠΑΠ θα επανεξετάσουν τις αλλαγές που  προωθούνται στην φορολόγησή τους και ότι θα προχωρήσει άμεσα το θέμα των συμβάσεων  αποκλειστικότητας. "Αναστείλαμε την 48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο γιατί το θέμα του φορολογικού  έχει ανασταλεί έως τις 30 Σεπτέμβρη, θα υπάρξει διαβούλευση για το τι θα ισχύσει τελικά ...  ενώ έχει πάει στη Βουλή και μέσα στις επόμενες 5-10 ημέρες αναμένουμε την επικύρωση  των συμβάσεων αποκλειστικότητας", δήλωσε στο Reuters, ο Κυριάκος Τοπτσίδης, πρόεδρος  της ομοσπονδίας των πρακτόρων Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. 

Οι πράκτορες, που είχαν μαραθώνιες επαφές και συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και την διοίκηση του ΟΠΑΠ την Πέμπτη, είχαν πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία στον τελικό του Champions  League τον Μάιο με αποτέλεσμα ο ΟΠΑΠ να  χάσει έως και 17 εκατ. ευρώ σε έσοδα. 

Οι ιδιοκτήτες πρακτορείων αντιτίθενται στον λογιστικό προσδιορισμό των εισοδημάτων  τους που είχε πει η κυβέρνηση ότι θα ισχύσει από τον Ιούλιο και ζητούν την θεσμοθέτηση  τεκμαρτών δαπανών συνολικού ποσοστού 2% επί του συνολικού τους τζίρου για ζημίες  από αδιάθετα ή  ακυρωθέντα δελτία, καθώς και άλλες επισφάλειες. 

Απαιτούσαν επίσης να δρομολογηθεί προς ψήφιση από την Βουλή νομοθετική ρύθμιση  που θα επικυρώνει τις δεσμευτικές συμβάσεις αποκλειστικότητας που  έχουν υπογράψει με  τον ΟΠΑΠ.

Όπως είπε ο Τοπτσίδης, εάν η κυβέρνηση υλοποιήσει αυτά που έχει υποσχεθεί, βάσει των  συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων, τότε μπορεί να υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις από την πλευρά  των πρακτόρων. "Εάν δεν τηρήσει η κυβέρνηση αυτά που υποσχέθηκε ... εδώ είμαστε, εξάλλου το  Μουντιάλ κρατά ένα μήνα", είπε.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:58 - 11 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.