ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γυρίζουν την πλάτη στο ευρώ οι traders - Πάνω από τα 1,22 δολ. το ενιαίο νόμισμα

10:38 - 14 Ιουν 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Οι εντονότατες διακυμάνσεις που καταγράφει το τελευταίο διάστημα το ενιαίο νόμισμα – οι μεγαλύτερες διακυμάνσεις από την εποχή της κατάρρευσης της Lehman Brothers – καθρεφτίζουν τα απανωτά πλήγματα που δέχεται η εμπιστοσύνη των traders όσον αφορά στην ανάκαμψη της Ευρωζώνης, αναφέρουν δημοσιεύματα διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων.

«Η κρίση χρέους που αντιμετωπίζουν αρκετά ευρωπαϊκά κράτη, η αποτυχία των Ευρωπαίων ηγετών να ενισχύσουν το κλίμα αξιοπιστίας απέναντι στο ευρώ και οι μεγάλες αποκλίσεις όσον αφορά στη διαμόρφωση των επιτοκίων που σημειώνονται ανά τον κόσμο αναμένεται να διατηρήσουν για χρόνια την αστάθεια στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα», αναφέρει σε πρόσφατη έκθεσή της η UBS.

«Οι ανησυχίες δεν πρόκειται να υποχωρήσουν σύντομα» δηλώνει από την πλευρά του ο Dale Thomas της Insight Investment Management. «Διατηρούμε αμυντική στάση. Εξακολουθεί να μην μας αρέσει το ευρώ» προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Goldman Sachs προχώρησε στην προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την  πορεία του ευρώ, εκτιμώντας ότι το ενιαίο νόμισμα θα υποχωρήσει στα 1,15 δολάρια έως τα τέλη του έτους, ήτοι το χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα επτά ετών. Στο επίπεδο των 1,10 δολαρίων «βλέπει» σε 12 μήνες το ευρώ η Royal Bank of Canada.

Αυτή την ώρα το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,2229 δολάρια, κερδίζοντας 1%, ωστόσο κινείται σημαντικά χαμηλότερα από τα επίπεδα των 1,4321 δολαρίων στα τέλη του 2009. Από τις αρχές του έτους το ευρώ έχει απωλέσει το 15% της αξίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:11 - 14 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.