ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Barclays και Citigroup «ξεφορτώνονται» τα ελληνικά ομόλογα

13:03 - 15 Ιουν 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Το sell-off των ελληνικών κρατικών ομολόγων μοιάζει πλέον μονόδρομος καθώς σήμερα, τόσο η Barclays Capital όσο και η Citigroup ανακοίνωσαν πως προετοιμάζονται να βγάλουν τα ελληνικά ομόλογα από τους δείκτες τους. Όπως τονίζει η Barclays μετά την υποβάθμιση της Moody’s το ελληνικό κρατικό χρέος θα βγει από όλους τους investment –grade δείκτες της τράπεζας (όπως ο Global Aggregate, ο Global Τreasury, ο Euro Aggregate και ο Euro Τreasury) από την 1η Ιουλίου.

Όπως ανακοίνωσε, η αξία των ελληνικών ομολόγων που σχετίζονται σήμερα με τους δείκτες της, αγγίζει τα 200 δισ. ευρώ. Η Barclays τέλος τόνισε πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, τα αμοιβαία κεφάλαια και τα συνταξιοδοτικά ταμεία, θα οδηγηθούν σε μαζικό ξεφόρτωμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων που θα αγγίξει τα 20 δισ. ευρώ.

Και η Citigroup ανακοίνωσε σήμερα πως ετοιμάζεται να αφαιρέσει τα ελληνικά κρατικά ομόλογα από τον δείκτη World Government Bond Index , ένας δείκτης ο οποίος αποτελεί το σημείο αναφοράς για την παγκόσμια πιστωτική αγορά. Όπως δήλωσε ο διεθνής οίκος, η Ελλάδα δεν ικανοποιεί πλέον τα μίνιμουμ κριτήρια, τόσο από τον οίκο αξιολόγησης S&P όσο και από την Moody’s, κι έτσι αφαορείται από τον παγκόσμιο δείκτη.

… «ευτυχώς» τα ελληνικά κρατικά ομόλογα είναι κατάλληλα για κάποιον άλλον δείκτη, τον EMBI+ της JP Morgan ο οποίος αφορά όμως τις.. αναδυόμενες αγορές ( Emerging Markets Bond Index Plus)…

Τελευταία τροποποίηση στις 15:47 - 15 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.