ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Α. Βγενόπουλος: "Μαριλίζα, βοήθα τον πρωθυπουργό"

Α. Βγενόπουλος: "Μαριλίζα, βοήθα τον πρωθυπουργό"

15:01 - 16 Ιουν 2010
Αλκμήνη Χατζηνάσιου

Από Αλκμήνη Χατζηνάσιου

«Έχουμε φτάσει στο αμήν». Με τη φράση αυτή, ο πάντα χειμαρρώδης Ανδρέας Βγενόπουλος επιχείρησε να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της δημόσιας υγείας, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι ο κλάδος απειλείται άμεσα με κατάρρευση, αν δεν διορθωθούν χρόνιες αδυναμίες. «Καμία πρόοδος δεν έχει γίνει. Βρισκόμαστε στην αφετηρία» τα ακριβή λόγια του επικεφαλής του Ομίλου της MIG και αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Ομίλου Υγεία, στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου.

«Δεν υπάρχει σκάνδαλο μεγαλύτερο από αυτά που έχουν συμβεί στον κλάδο της υγείας. Αν η Siemens αφορά ένα σκάνδαλο, τότε στην υγεία έχουμε σκάνδαλα Siemens επί 40!» υποστήριξε.

Ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε ότι έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που ο ίδιος είχε προχωρήσει στη διατύπωση τριών – απλών αλλά τόσο σημαντικών όπως υποστηρίζει – προτάσεων, η εφαρμογή των οποίων θα οδηγούσε στην εξυγίανση του κλάδου της δημόσιας υγείας σε διάστημα έξι μηνών. «Προτάσεις που αν και έτυχαν αποδοχής, δεν έχουν υιοθετηθεί, παραμένοντας ακόμη εξαγγελίες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι προτάσεις του Α. Βγενόπουλου έχουν ως εξής:

- Δράση των ελεγκτικών εταιρειών για τον έλεγχο των οικονομικών των νοσοκομείων (διπλογραφικό σύστημα, ισολογισμοί, απογραφές αποθηκών).

- Μηχανογράφηση

- Ηλεκτρονική διεξαγωγή διαγωνισμών.

«Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί. Απλώς, δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βγενόπουλος, ζητώντας από την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να στηρίξει τις προσπάθειες του Γ. Παπανδρέου. «Δεν βλέπω να γίνεται δουλειά και αυτό με θλίβει» ανέφερε. «Η κ. Ξενογιαννακοπούλου είναι πολιτικός με ήθος, αλλά δεν μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά».

Αναφερόμενος στη ρύθμιση που προωθείται για τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, ο κ. Βγενόπουλος τη χαρακτήρισε ως «την επιβράβευση των απατεώνων έναντι των τίμιων», τονίζοντας παράλληλα πως ακόμη κι αν η ρύθμιση περάσει «το σύστημα θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργεί».

Ο επικεφαλής της MIG θέλησε να επισημάνει για ακόμη μια φορά ότι δεν υφίσταται ζήτημα αντίθεσης συμφερόντων μεταξύ της δημόσιας και της ιδιωτικής υγείας. «Δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Όσο ποιοτικότερη είναι η παροχή υπηρεσιών στη δημόσια υγεία, τόσο μεγαλύτερα είναι τα οφέλη και για την ιδιωτική υγεία» σημείωσε.

Μεταπηδώντας στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι διέρχεται μια δύσκολη περίοδο, τόσο λόγω της κάμψης του εισοδήματος αρκετών κοινωνικών τάξεων, όσο και εξαιτίας των επιπτώσεων που μετακυλούν από τον τραπεζικό τομέα. «Ο Όμιλος Υγεία ωστόσο δεν έχει πρόβλημα, καθώς έχει υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια» πρόσθεσε.

Όμιλος Υγεία

«Ο Όμιλος Υγεία παραμένει ηγέτης στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας. Είμαστε περήφανοι για το κολοσσιαίο επιστημονικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται καθημερινά», ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος, περιγράφοντας την εικόνα του ομίλου.

Σημεία στα οποία αξίζει να σταθούμε η πρόσφατη κορυφαία διαπίστευση σε επίπεδο ποιότητας από τον οργανισμό JCI, την οποία κατέχουν μόλις 250 νοσοκομεία σε ολόκληρο τον κόσμο και 90 στην Ευρώπη, αλλά και η επέκταση του ομίλου στη Αλβανία, καθώς από 1ης Ιουλίου ξεκινά στα Τίρανα η λειτουργία του πρώτου και μοναδικού ιδιωτικού νοσοκομείου, στη γειτονική χώρα.

Μαρίνα Φούντα

Τελευταία τροποποίηση στις 18:54 - 16 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.