ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η μάχη με τους Κινητούς Μέσους και ο ρόλος της Εθνικής Τράπεζας

08:33 - 17 Ιουν 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Χωρίς τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας το περιθώριο ανόδου της αγοράς μειώνεται σημαντικά, σημειώνουν αναλυτές βλέποντας την κίνηση της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις. Όπως σημειώνουν όταν αποκτά αγοραστές η Εθνική Τράπεζα, όλο το χρηματιστήριο κινείται ανοδικά και η πλειονότητα των μετοχών αποκτά αγοραστές.

Μόλις βγαίνουν πωλητές, αλλάζει το κλίμα και γυρνάει όλη η αγορά. Χρηματιστές θεωρούν πως η ΕΤΕ αποτελεί την κολώνα του ΧΑ και για να δούμε υψηλότερα επίπεδα πρέπει να διασπάσει αντιστάσεις. Μόνο έτσι το ΧΑ θα ξεπεράσει επίπεδα και θα δούμε τις αποτιμήσεις να βελτιώνονται περαιτέρω. Η αδυναμία της ΕΤΕ στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι εμφανέστατη.

Δεν μπορεί μία αγορά που τόσα χρόνια βασιζόταν στην πορεία της Εθνικής ξαφνικά να της γυρίσει την πλάτη και να κινηθεί με άλλες δυνάμεις, τονίζουν παράγοντες της αγοράς. Η συμβολή της θα είναι καθοριστική. Προς το παρόν τα 10,30 ευρώ αποτελούν ένα πολύ δύσκολο επίπεδο και η μετοχή δεν μπορεί να το διασπάσει.

Έτσι δεν μπορεί να διασπάσει και ο γενικός δείκτης τον κινητό μέσο όρο των 30 ημερών που εντοπίζεται στις 1.581 μονάδες. Ο αντίστοιχος για τον FTSE 20 είναι στις 765 μονάδες περίπου. Της ΕΤΕ είναι στα 10,34 ευρώ, της Alpha Bank στα 4,75 ευρώ, Eurobank στα 4,39 ευρώ και του ΟΤΕ στα 6,77 ευρώ. Η Μυτιληναίος έκλεισε λίγο πάνω από τον 30άρη και μπορεί να βοηθηθεί αφού οι traders ενδέχεται να ενεργοποιηθούν στη μετοχή αγοράζοντας το momentum.

Γ. Κατικάς

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.