ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτη νίκη σε Μουντιάλ για την Εθνική

19:42 - 17 Ιουν 2010
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου πέτυχε η Ελλάδα, επικρατώντας με 2-1 της Νιγηρίας, με το πρώτο γκολ να το πετυχαίνει ο Σαλπιγγίδης στο 44ο λεπτό και στο 71ο λεπτό να διπλασιάζει ο Τοροσίδης. Οι Αφρικανοί προηγήθηκαν στο 15’ με γκολ από τον Ούτσε, ενώ έμειναν με δέκα παίκτες στο 33’ εξαιτίας του χτυπήματος εκτός φάσης από τον Καϊτά στον «Τόρο».
Στο 33ο λεπτό της συνάντησης, ο Καϊτά χτύπησε εκτός φάσης τον Βασίλη Τοροσίδη με τον διαιτητή Όσκαρ Ρουίς να δείχνει αμέσως την κόκκινη κάρτα στον Νιγηριανό, προσφέροντας αριθμητικό πλεονέκτημα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα ξεκίνησε και η μεγάλη πίεση της Ελλάδας, με τον Τοροσίδη να αστοχεί στο 35’, ενώ στο 37’ ο Ρεχάγκελ ρίσκαρε περνώντας στο παιχνίδι τον Σαμαρά αντί του Παπασταθόπουλου, αλλάζοντας και το σύστημα από 5-3-2 σε 4-3-3.

Μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ, ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε με τις δύο ομάδες να επιχειρούν να απειλήσουν επιχειρώντας μακρινά σουτ τα οποία δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Την ίδια ώρα ο Ότο Ρεχάγκελ πέρασε στο παιχνίδι τον Σωτήρη Νίνη αντί του Φάνη Γκέκα σε μία προσπάθεια να γεμίσει το κέντρο και να κρατήσει περισσότερο μπάλα η Ελλάδα. Παράλληλα ο Λαρς Λάγκερμπακ πραγματοποιούσε την τρίτη του αλλαγή, εκ των οποίων οι δύο ήταν αναγκαστικές.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Βύντρα, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (36΄ Σαμαράς), Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (79΄ Νίνης).

Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενγεάμα, Όντια, Ταϊβο (56΄ Ετσετζίλε), Σίτου, Γιόμπο, Καϊτά, Οντεμβίγκιε (46΄ Ομπάσι), Αρούνα Λούκμαν, Ετούχου, Αγεγκμπένι, Ούτσε.

Διαιτητής: Όσκαρ Ρουίς (Κολομβία)

Κόκκινη: 33΄ Καϊτά

Κίτρινες: Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Σαμαράς - Ομπάσι

Κέρδος online 17/6/2010 19:17

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.