ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με το βλέμμα στα stress tests των τραπεζών αναλυτές, επενδυτές και μέτοχοι

10:33 - 18 Ιουν 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών περί δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων των stress tests των τραπεζών χαιρετίζουν οι μέτοχοι, προσδοκώντας μέσω της συγκεκριμένης εξέλιξης μεγαλύτερη διαφάνεια. Οι επενδυτές ακόμη περιμένουν να μάθουν πόσο «σκληροί» θα είναι οι όροι των stress tests.

«Τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών θα μπορούσαν να καθησυχάσουν τους επενδυτές ότι το χρηματοοικονομικό σύστημα της Ευρώπης είναι σταθερό» δηλώνει ο Andrew Milligan της Standard Life Investments. «Οι μπελάδες θα έρθουν με τις λεπτομέρειες αυτών των τεστ…» προσθέτει.

«Το πρόβλημα με τα stress tests, κατά τη γνώμη των περισσότερων ανθρώπων είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Ποιο είναι αυτό; Ότι δεν είναι αρκετά αυστηρά» δηλώνει ο Ralph Silva της Silva Research Network.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της Deutsche Bank J. Ackermann είχε δηλώσει ότι η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών ενδέχεται να είναι «πολύ, πολύ επικίνδυνη».

«Τα κριτήρια των stress tests θα πρέπει να περιλαμβάνουν μια πιθανή επιβράδυνση του ρυθμού της οικονομικής ανάπτυξης, κάμψη των τιμών ακινήτων, την ικανότητα των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τους ισολογισμούς τους» τονίζει από την πλευρά του ο Jane Coffey της Royal London Asset Management.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.