ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Προς ΑΜΚ ύψους 345 εκατ. ευρώ η Τράπεζα Κύπρου

08:29 - 09 Ιουλ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα προτίμησης στους υφιστάμενους μετόχους, ύψους μέχρι 345 εκατ. ευρώ προχωρά η Τράπεζα Κύπρου, με στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης. «Σε μια περίοδο αβεβαιότητας και αυξανόμενων εποπτικών απαιτήσεων η Τράπεζα Κύπρου ενισχύει προληπτικά την κεφαλαιακή της βάση με υψηλής ποιότητας κεφάλαιο. Με μια ενισχυμένη κεφαλαιακή βάση και το καλά τοποθετημένο δίκτυό της στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Ρωσία, η Τράπεζα Κύπρου παραμένει αφοσιωμένη στους μετόχους, τους πελάτες, και τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου, Θεόδωρος Αριστοδήμου.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Συγκροτήματος κ. Ανδρέας Ηλιάδης, πρόσθεσε: «Η Τράπεζα Κύπρου αντιμετώπισε με μεγάλη επιτυχία τα δύο τελευταία δύσκολα έτη, ενισχύοντας την παρουσία της και σημειώνοντας συνεχώς ικανοποιητική κερδοφορία. Με έναν ιδιαίτερα ισχυρό ισολογισμό σε ρευστά στοιχεία, οργανική επαναλαμβανόμενη κερδοφορία και μια ισχυρή κεφαλαιακή βάση, η Τράπεζα Κύπρου ενισχύει την οικονομική της θέση όπως και τη θέση της στην αγορά παρά την τρέχουσα οικονομική κρίση».

Αμετάβλητη στα 4 ευρώ διατηρεί την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Κύπρου η Goldman Sachs, με τη σύσταση να παραμένει «neutral», μετά την ανακοίνωσή της για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα προτίμησης στους υφιστάμενους μετόχους, ύψους μέχρι 345 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αμκ της τράπεζας είναι μία κίνηση προνοητική, εν μέσω μίας αβέβαιης οικονομικής κατάστασης και υψηλών εποπτικών απαιτήσεων. Ακόμη, η Goldman Sachs δικαιολογεί την κίνηση της τράπεζας, μετά τις συνεχείς πιέσεις που δέχεται ο τραπεζικός κλάδος της Ευρώπης, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των stress-tests.

Από την πλευρά της, η Credit Suisse διατηρεί τη σύσταση «outperform «(σ.σ. απόδοση υψηλότερη από τον μέσο όρο της αγοράς) για τη μετοχή της τράπεζας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή της, τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 18% το 2011, κάτι, το οποίο μπορεί να ασκήσει πιέσεις στη μετοχής της. Ωστόσο, η CS εκτιμά πως η ισχυρότερη κεφαλαιακή βάση της τράπεζας θα την καταστήσει ιδιαίτερα ελκυστική στους επενδυτές.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:54 - 09 Ιουλ 2010

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.