ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύξηση 52% στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας λόγω Costa Navarino

08:24 - 12 Ιουλ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Ζωντανό παράδειγμα της άποψης ότι η χώρα μας πρέπει να επενδύσει στην τουριστική της βιομηχανία για να εξέλθει της κρίσεως αποτελεί η Μεσσηνία, αφού η τουριστική επένδυση της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, στην Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Costa Navarino, φαίνεται να ωφελεί και τις συνδεόμενες υπηρεσίες.

Μετά από μία περίοδο έντονης αμφισβήτησης και δυσφήμισης της χώρας, οι αφίξεις στο διεθνή αερολιμένα της Καλαμάτας από την αρχή του έτους έχουν αυξηθεί κατά 52% για τις πτήσεις του εσωτερικού και κατά 8% για τις πτήσεις του εξωτερικού, με σκοπό οι ταξιδιώτες να απολαύσουν τις υπηρεσίες του Costa Navarino σε ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία της Μεσογείου, ανάμεσα σε κατάφυτους ελαιώνες, με πάνω από 1 χλμ αμμώδη παραλία.

Η επένδυση αλλάζει τη Μεσσηνία, σημειώνουν παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μιλώντας στο «R», ενώ δεν κρύβουν και το παράπονο τους ότι οι ομορφιές της είχαν υποτιμηθεί τόσα χρόνια. Ωστόσο, ικανοποιημένοι εμφανίζονται και από το γεγονός ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος θα φτάσει στην Καλαμάτα στο τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού. Με τον τρόπο αυτό η μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα απέχει πλέον λίγο περισσότερο από 2 ώρες από την Αθήνα.

Η επένδυση στο Costa Navarino στην Πελοπόννησο, από το δεύτερο γιο του Καπταιν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, Αχιλλέα, θεωρείται η μεγαλύτερη κατά πολλούς τουριστική ανάπτυξη στην Ευρώπη αξίας 1,2 δισ. ευρώ.

Μετά την έναρξη της λειτουργίας του Navarino Dunes το οποίο περιλαμβάνει ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών, δύο πολυτελή ξενοδοχεία (The Romanos και The Westin Resort) ένα κέντρο θαλασσοθεραπείας και ένα συνεδριακό κέντρο, τώρα προχωρά στα επόμενα βήματα. που θα φέρει την ονομασία Navarino Bay.

Σε αυτή την μονάδα θα αναπτυχθεί από τον ταϊλανδέζικο οίκο Banyan Tree που ειδικεύεται στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων αυτού του είδους. Το ξενοδοχείο Banyan Tree του Costa Navarino εκτιμάται πως θα είναι έτοιμο το 2013. Συνολικά, το επενδεδυμένο ποσό για το δεύτερο σκέλος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Αλεξάνδρα Τόμπρα

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.