ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mobius: Αυξάνει τις τοποθετήσεις του σε τούρκικες μετοχές

13:27 - 29 Ιουλ 2010
Αλκμήνη Χατζηνάσιου

Από Αλκμήνη Χατζηνάσιου

«Ψήφο» εμπιστοσύνης φαίνεται πως δίνει στο τούρκικο χρηματιστήριο ο διάσημος, πλέον, επενδυτής, Mark Mobius της Templeton Asset Management, ο οποίος θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των τοποθετήσεών του σε τουρκικές μετοχές. «Έχουμε ήδη τοποθετήσει περισσότερο από 1 δισ. δολάρια στην Τουρκία και αναμένεται να προχωρήσουμε σε περισσότερες επενδύσεις», υπογραμμίζει ο Mobius στο πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας ότι «παραμένουμε αισιόδοξοι για την μακροπρόθεσμη πορεία της τουρκικής οικονομίας».

Σημειώνεται ότι οι τούρκικες μετοχές κατατάσσονται ανάμεσα στις πιο φθηνές των αναδυόμενων αγορών, μετά τα κέρδη που ώθησαν τις τιμές σε ιστορικά υψηλά.

Ακόμη, ο ISE 100 καταγράφει κέρδη 14% από την αρχή του έτους, ενώ χθες βρέθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό. Επιπλέον, η αποτίμηση των τουρκικών μετοχών είναι στο 10,7, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, αν και είναι κατά 30% χαμηλότερη από το 15,3 που καταγράφει ο δείκτης MSCI Αναδυόμενων Αγορών.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο τρίμηνο το τουρκικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 11,7% σε ετήσια βάση, ενώ ο πληθωρισμός υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:44 - 29 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.