ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μπάλα» πάει στη Ρωσία η Coca Cola

08:29 - 30 Ιουλ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Μέχρι σήμερα η διοίκηση της Coca Cola στα συγκρίσιμα κέρδη δεν συμπεριελάμβανε την έκτακτη εισφορά. Από τώρα τη λαμβάνει αφού όπως φαίνεται τείνει να γίνει μόνιμη. Πάντως η διοίκηση αν και είναι ενοχλημένη από την υψηλή φορολογία και γενικότερα από την φορολογική καταιγίδα της Κυβέρνησης και την έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων, δε σκοπεύει να αλλάξει έδρα και να μετακομίσει στο εξωτερικό.

Τα αποτελέσματα ήταν κοντά στις εκτιμήσεις και η διοίκηση είναι ικανοποιημένη αφού η καλή πορεία αγορών όπως Ρωσία, Νιγηρία και Ελβετία αντισταθμίζουν την πτωτική πορεία αγορών όπως Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία. Ειδικά για τη Ρωσία, η διοίκηση είναι εξαιρετικά ικανοποιημένη και μάλιστα φέτος έγινε εκεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα προώθησης που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της συνεργασίας της 3Ε με την The Coca Cola Company.

Είχε και κάποιες αναποδιές όπως για παράδειγμα ο καιρός στην Κ.Ευρώπη που δεν ευνόησε τις πωλήσεις. Ο θάνατος του Πρωθυπουργού στην Πολωνία επίσης επηρέασε αρνητικά αφού η χώρα ήταν σε πένθος για 15 ημέρες. Θετικά συνέβαλαν οι ισοτιμίες αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η διοίκηση εκτιμά πως οι πρώτες ύλες θα κινηθούν ανοδικά λόγω πετρελαίου. Τέλος δεν υπάρχει θέμα αναχρηματοδότησης δανειακών υποχρεώσεων μέχρι τον Ιούλιο του 2011.

Γ.Κ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.