ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
I. Κωστόπουλος: Όλα παίζουν (για συγχώνευση με ΕΤΕ ή συμμαχία με ξένη τράπεζα)

I. Κωστόπουλος: Όλα παίζουν (για συγχώνευση με ΕΤΕ ή συμμαχία με ξένη τράπεζα)

08:37 - 02 Αυγ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Χαμηλώνει ο πήχης των προσδοκιών για άμεσες ανακατατάξεις στο τραπεζικό σύστημα. Με χθεσινές τους παρεμβάσεις από τον Κυριακάτικο Τύπο, τόσο ο πρόεδρος της Alpha Bank, όσο και ο διοικητής της ΑΤΕ, κ.κ. Ι. Κωστόπουλος και Θ. Πανταλάκης, επιχείρησαν να «προσγειώσουν» την επενδυτική κοινή γνώμη ως προς το χρόνο των deals.

Η άνοδος της αγοράς που οδήγησε σε κέρδη πάνω από 17% τον Ιούλιο, βασίστηκε στην προσδοκία, με αφορμή την πρόταση Σάλλα για την εξαγορά των ποσοστών του Δημοσίου σε Αγροτική και Τ.Τ. Μέχρι τότε μεσολάβησαν φήμες, αλλά και προσγειωμένες απόψεις. Την περασμένη εβδομάδα, η φημολογία ενέπλεξε την Marfin Popular περί ενδιαφέροντος από την ING, αλλά και την Αγροτική μεμονωμένα ως τράπεζα, για την οποία γράφτηκε ότι ενδιαφέρεται η τουρκική Ziraat, η οποία ήδη διαθέτει υποκαταστήματα στην Αθήνα και την Θράκη. Σε εκδήλωση για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Ν. Νανόπουλος είχε κάνει λόγο για deals στον κατάλληλο χρόνο. Τo ίδιο ακριβώς υποστήριξαν χθες και οι κ.κ. Κωστόπουλος και Πανταλάκης.

Μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» ο κ. Κωστόπουλος είπε πως, «δεν βλέπω να μεταβάλλεται άμεσα το τοπίο στις τράπεζες. Το ζήτημα δεν είναι η αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τουλάχιστον όχι άμεσα. Το μείζον θέμα είναι η ρευστότητα, η οποία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει». Σε ερώτηση για το αν θα «ζεσταθεί» και πάλι το ενδεχόμενο συμφωνίας ανάμεσα στην Εθνική και την τράπεζά του, ο κ. Κωστόπουλος είπε με νόημα ότι, «όλα παίζουν. Γιατί όχι»; Στο εάν θα έβλεπε συμμαχία με κάποια ξένη τράπεζα, ο πρόεδρος της Alpha Bank ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας: «Εάν είναι μεγάλη και σίγουρη, θα το εξετάσουμε».

Ο διοικητής  της ΑΤΕ σχετικά με όλα όσα ακούγονται για τα deals είπε ότι, «το σύστημα δεν είναι έτοιμο. Υπάρχει καχυποψία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Πανταλάκης υπεραμύνθηκε της πρότασής του για τη δημιουργία ενός ισχυρού κρατικού τραπεζικού πυλώνα, που θα περιλαμβάνει την Αγροτική, το Τ.Τ., την Τράπεζα Αττικής και το Ταμείο Παρακαταθηκών. Μάλιστα είπε ότι η δημιουργία ενός ισχυρού κρατικού τραπεζικού φορέα προβλέπεται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:37 - 02 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.