ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατ’ εικόνα της Κοινωνίας

08:20 - 11 Αυγ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Η λέξη Κοινωνία αναφέρεται στην Κοινωνία των πιστών καθώς το περιστατικό στο οποίο αναφερόμαστε αφορά την Εκκλησία. Πρόκειται για περίπτωση εισφοροδιαφυγής αλλά όχι από αυτήν που νομίζετε αλλά από την άλλη. Δηλαδή τις εισφορές των ναών προς τις Μητροπόλεις.

Μου έλεγε άνθρωπος που γνωρίζει τα εκκλησιαστικά πως σε μία ενορία της Αττικής, βρέθηκε πως οι τοπικοί επίτροποι για να αποφεύγουν τις εισφορές στη Μητρόπολη άνοιξαν διπλούς λογαριασμούς σε τράπεζα. Ο πρώτος της ενορίας και ο β’ προσωπικός με συνδικαιούχους τον ιερέα και κάποιον ή κάποιους από τους επιτρόπους.

Έτσι με χαρτί και με βούλα… οι αποδόσεις στη Μητρόπολη γίνονταν με βάση τον επίσημο λογαριασμό, γιατί για τον άλλο η Μητρόπολη δεν είχε ιδέα. Το θέμα έγινε γνωστό στην τοπική κοινότητα όταν έλειψαν από τον προσωπικό λογαριασμό περί τα 30.000 ευρώ.

Ωστόσο δεν έγινε καμιά καταγγελία γιατί ο προσωπικός λογαριασμός απ΄ όπου έκαναν φτερά τα χρήματα για τη Μητρόπολη είναι σαν να μην υπάρχει… Τι να έλεγαν δηλαδή… Μας κλέψανε τα κλεμμένα… Η ουσία όμως είναι πως, όπως μου έλεγε η πηγή μου, αυτή την τακτική την ακολουθούν πολλές ακόμη ενορίες… κυρίως οι πλούσιες όπου…τα λεφτά είναι πολλά… οι ανάγκες… μεγαλύτερες και οι καιροί δύσκολοι…

Τάκης Λαϊνάς

Τελευταία τροποποίηση στις 08:49 - 11 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.