ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού

17:24 - 12 Αυγ 2010
Φωτεινή Πούλη

Γράφει η Φωτεινή Πούλη

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διακοπές, «φουντώνουν» τα σενάρια και οι ενδείξεις που θέλουν να προχωρά σε ανασχηματισμό, καθώς δεν θεωρείται καθόλου τυχαίο ότι μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα βρίσκονται στην Πάρο οι πολύ στενοί του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές, δύο θα είναι τα πεδία που θα σκιαγραφήσουν τις αντοχές του κυβερνητικού σχηματισμού το επόμενο διάστημα. Το ένα είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου θα κριθούν οι μέχρι τώρα επιλογές του πρωθυπουργού, και το άλλο οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου θα είναι και η πρώτη, και μάλιστα άμεσα, έκφραση του βαθμού της δυσαρέσκειας των πολιτών απέναντι στο κυβερνητικό έργο μετά τα σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί και εφαρμοστεί. Ωστόσο μια κίνηση ανασχηματισμού αμέσως μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου ίσως αποβεί παρακινδυνευμένη, καθώς τότε θα ξεκινά η διαδικασία κατάθεσης και συζήτησης του προϋπολογισμού.

Η αίσθηση περί πιθανού ανασχηματισμού πάντως είναι διάχυτη, ενώ «λάδι στη φωτιά» έριξε και η δήλωση του εκπροσώπου Γ. πεταλωτή τη Δευτέρα, ο οποίος άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. «Πάντοτε υπάρχουν περιθώρια διορθωτικών κινήσεων» είπε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά και ότι η προσωρινότητα της υπουργικής θέσης είναι δεδομένη.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.