ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεν: Το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δεν κινδυνεύει από το «όχι» της Σλοβακίας

17:26 - 12 Αυγ 2010
Φωτεινή Πούλη

Γράφει η Φωτεινή Πούλη

Το πακέτο στήριξης της Ελλάδας δεν επηρεάζεται από την άρνηση της Σλοβακίας να συμμετέχει σε αυτό, διεμήνυσε ο αρμόδιος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις της ΕΕ, Όλι Ρεν, σχολιάζοντας την καταψήφιση στο σλοβακικό κοινοβούλιο της συμμετοχής της χώρας στην ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ελλάδα.  

«Η εξέλιξη αυτή δεν θέτει σε κίνδυνο τα δάνεια προς την Ελλάδα, αλλά και το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της χώρας. Η κίνηση της Σλοβακίας δεν θα έχει καμία αρνητική επίδραση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρεν.

«Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη λύπη μου για αυτό το έλλειμμα αλληλεγγύης στους κόλπους της ζώνης του ευρώ και περιμένω από τους υπουργούς των Οικονομικών της ευρωζώνης και τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επανεξετάσουν το θέμα κατά τη διάρκεια της προσεχούς συνόδου τους» στις αρχές Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, πρόσθεσε ο ευρωπαίος επίτροπος.

Το σλοβακικό κοινοβούλιο ψήφισε κατά της συμμετοχής της Μπρατισλάβας στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας την Τετάρτη. Η απόφαση αυτή καθιστά τη Σλοβακία τη μοναδική χώρα της Ευρωζώνης που αρνείται τη συμμετοχή της στο πακέτο στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.