ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μετά το stock τώρα και το… bond picking!

Μετά το stock τώρα και το… bond picking!

08:03 - 13 Αυγ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Έχοντας ζήσει την ευρωπαϊκή κρίση του χρέους, οι επενδυτές από εδώ και πέρα θα αρχίσουν να κοιτούν βαθύτερα και προσεκτικότερα στα ατού και τα ντεφό των χωρών-μελών της ζώνης του ευρώ, πριν επενδύσουν ή πριν μειώσουν τις θέσεις τους στις αγορές ομολόγων. Η στρατηγική του… bond picking, της βαθύτερης έρευνας, των επιλεκτικών και προσεκτικών τοποθετήσων, θα αποτελέσει λοιπόν την πυξιδα των επενδυτών.

Οπως σημειώνει ο κ. Harvey, η Threadneedle έχει αυξήσει τις θέσεις της στα ιταλικά ομόλογα τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά εξακολουθεί να είναι επιφυλακτική σχετικά με τα πιο… επικίνδυνα ονόματα, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Citigroup, κ. Steven Mansell, σε ότι αφορά την αγορά ομολόγων, οι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρωθούν στις μη βασικές αγορές της Ευρωζώνης, οι οποίες ωστόσο είναι ισχυρές, όπως η η Ιταλία, για καλύτερες αποδόσεις. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι διαχειριστές κεφαλαίων θέλουν πρώτα από όλα να δουν εάν οι κυβερνήσεις θα καταφέρουν να αντισταθούν στην πολιτική και την κοινωνική πίεση που θα προκαλέσουν τα αντιλαϊκά μέτρα για την καταπολέμηση των ελλειμμάτων, πριν αρχίσουν να αυξάνουν τις θέσεις τους στα ομόλογα και τις μετοχές του ευρπωαϊκού Νότου.

Οπως τονίζει ο κ. Russell Silberston, επικεφαλής της στρατηγικής της αγοράς επιτοκίων της Investec Asset Management, αυτή τη στιγμή, τα βλέματα των θεσμικών είναι στραμμένα σχεδόν αποκλειστικά στο εάν όλα αυτά τα πακέτα λιτότητας των υπερχρεωμένων κρατών της Ευρωζώνης, μπορούν να εφαρμοστούν αλλά και να διατηρηθούν. Οπως σημειώνει, περιμένουν να δούν ποιες θα είναι οι οικονομικές επιπτώσεις της λιτότητας και φυσικά ποιό θα είναι και το πολιτικό αντίκτυπο.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:21 - 13 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.