ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως είδαν οι ξένοι τα αποτελέσματα της Eurobank

10:22 - 31 Αυγ 2010
Γιώργος Κατικάς

Από Γιώργος Κατικάς

Καλά χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Eurobank και σε αρκετές περιπτώσεις αυτά ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων όπως ήταν ανώτερα και των μέσων εκτιμήσεων. Η UBS αναφέρει πως το κόστος ελέγχθηκε καλά ενώ η μείωση στα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο οίκος διατηρεί την ουδέτερη σύσταση για τη μετοχή και την τιμή στόχο των 6,70 ευρώ. Η διοίκηση αναφέρει ο οίκος εμφανίστηκε πεπεισμένη πως τα περιθώρια και η ποιότητα του ενεργητικού θα βελτιωθούν στο δεύτερο μισό.

Τη σύσταση διακράτησης και την τιμή στόχο των 5,60 ευρώ διατηρεί και η Deutsche Bank που αναφέρει πως τα κέρδη ήταν ανώτερα της εκτίμησής αλλά σύμφωνα με των αναλυτών. Στέκεται στις δηλώσεις της διοίκησης, η οποία ανέφερε πως οι επόμενοι 12 μήνες θα είναι δύσκολοι ωστόσο οι καταθέσεις σταθεροποιούνται και τον Αύγουστο παρατηρήθηκε αύξηση.

Η Bank of America – Merrill Lynch διατηρεί την ουδέτερη σύσταση και την τιμή στόχο των 6,60 ευρώ και αναφέρει πως δεν υπάρχουν εκπλήξεις και πως τα αποτελέσματα σε επίπεδο κερδών ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Στο δεύτερο τρίμηνο υπήρξε εκροή καταθέσεων 1,3 δισ. ευρώ αλλά στο τρίτο τρίμηνο υπάρχει βελτίωση τονίζει και ο συγκεκριμένος οίκος. Υπάρχουν πάντως αρκετές προκλήσεις αναφέρει ο οίκος και συνεχίζει να βρίσκει περισσότερη αξία στην Alpha Bank και τη Eurobank.

Η JP Morgan διατηρεί τη σύσταση για αποδόσεις χαμηλότερες από αυτές της αγοράς. Αναφέρει πως τα κέρδη ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων λόγω των υψηλότερων κερδών από συναλλαγές.  

Τελευταία τροποποίηση στις 10:25 - 31 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.