ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ. Σταματόπουλος: Στόχος του ΟΠΑΠ είναι να κρατήσει σταθερή την κερδοφορία

17:13 - 06 Σεπ 2010
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Να κρατήσει την φετινή κερδοφορία και τις πωλήσεις στα ίδια επίπεδα με αυτά του πρώτου εξαμήνου επιδιώκει ο ΟΠΑΠ, αυξάνοντας παράλληλα τη διαφημιστική του δαπάνη και προσφέροντας νέα παιχνίδια, με στόχο να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του εν μέσω ύφεσης και εν όψει της απελευθέρωσης των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα.
Στο πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις της εταιρίας υποχώρησαν οριακά 0,7% στα 2,74 δις ευρώ και  τα λειτουργικά κέρδη 6,1% στα 475,6 εκατ. ευρώ, με τα αυξημένα έσοδα κατά την διάρκεια του  Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου να αντισταθμίζουν μερικώς τις επιπτώσεις της ύφεσης.

"Η προσπάθειά μας είναι να κρατηθούμε...'Όπως πήγαμε το πρώτο εξάμηνο να πάμε και στο  δεύτερο εξάμηνο", δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας Χάρης Σταματόπουλος στους  δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. "Οι δυσκολίες παραμένουν, αλλά με μια σειρά από ενέργειες...προωθητικές  και διαφημιστικές, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μια ικανοποιητική απόδοση και από  πλευράς τζίρου και από πλευράς κερδοφορίας".

Μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, η εταιρία είπε ότι σχεδιάζει να εισάγει δύο νέα παιχνίδια, το  Bingo και το Super 4, ενώ έχει ήδη υπογράψει χορηγικές συμφωνίες και με τις 70 ομάδες του  επαγγελματικού ποδοσφαίρου της χώρας για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητάς της εν μέσω  έντονου ανταγωνισμού από τον παράνομο στοιχηματισμό.

Στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών, ο ΟΠΑΠ ετοιμάζει και διαγωνισμό για την  αναβάθμιση άλλων 800 πρακτορείων, εκτός των 100 που έχουν ήδη αναδιαμορφωθεί στην  περιοχή της Αττικής.

"Η συγκυρία αυτή τη στιγμή στην οποία δρα ο ΟΠΑΠ...είναι πολύ ιδιαίτερα ανταγωνιστική",  δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Σπανουδάκης. "Οπότε θα πρέπει να ενισχύσουμε το  προφίλ των παιχνιδιών μας και τα σημεία πώλησης".

Πάντως παρά την αύξηση του κονδυλίου για τις χορηγίες, οι συνολικές δαπάνες διάθεσης για  φέτος αναμένεται να κινηθούν στα 125 εκατ. ευρώ περίπου από 151 εκατ. ευρώ περίπου πέρυσι.

Στο πλαίσιο της ανανέωσης της τεχνολογικής της σύμβασης με την Intralot <INLr.AT>, ο ΟΠΑΠ  ανακοίνωσε στα τέλη Ιουλίου ότι σχεδιάζει επίσης την λειτουργία από κοινού με την εταιρία 20  παιχνιδιών άμεσης κλήρωσης, καθώς και την πρόσληψη τεχνικού και νομικού συμβούλου για τη  σύνταξη των προδιαγραφών διαγωνισμού για την επιλογή νέου τεχνολογικού παρόχου.

Ο ΟΠΑΠ δήλωσε ότι η πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την επιλογή του  τεχνικού συμβούλου θα γίνει σε μερικές ημέρες.

Σχετικά με την διαβούλευση που έχει ξεκινήσει για την άρση της απαγόρευσης λειτουργίας  τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών και παιχνιδιών περιορισμένου οφέλους και τη ρύθμιση της  αγοράς online  στοιχήματος στη χώρα, ο ΟΠΑΠ είπε ότι πιθανόν μέχρι το τέλος του έτους να έχει  οριστικοποιηθεί η σχετική νομοθεσία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.