ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κύριος Ρουμπινί και η Lady Gaga

08:14 - 15 Σεπ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

«Αγαπητέ κύριε Ρουμπινί, σας βαρεθήκαμε! Προτιμώ να ακούσω την άποψη της Lady Gaga για την οικονομία από το να διαβάσω για μία ακόμη φορά για την απαισιοδοξία του κ. Ρουμπινί» σχολιάζει ο κ. Fabrice Taylor της Globe & Mail, απαντώντας στην τελευταία πρόβλεψη του διάσημου οικονομολόγου και γκουρού (κατά κάποιους) των αγορών, για 40% πιθανότητα διπλού πάτου στην οικονομία.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά σχολιάζει ο κ. Taylor, "πώς το ξέρει και γιατί στο κάτω-κάτω, θα πρέπει να μας απασχολεί η πρόβλεψή του;"

Το ότι προέβλεψε την χρηματοοικονομική κρίση δεν σημαίνει ότι μπορεί να προβλέπει με ακρίβεια τα πάντα. Εάν μάλιστα τον ρωτήσουμε, πολύ πιθανό να μας πει ποιος θα κερδίσει το Champions League και το Stanley Cup.

Για ένα μικρό χρονικό διάστημα ο κ. Ρουμπινί απουσίασε από τα μίντια, ωστόσο, με τη συζήτηση περί διπλού πάτου της οικονομίας, ο απαισιόδοξος νομπελίστας πήρε και πάλι τα πάνω του. Την μία μέρα είναι στο CNBC, την άλλη στο Bloomberg, την παρ’ άλλη κάνει διάλεξη στην Google και την παρεπόμενη γράφει στο Institutional Investor Magazine.

Όμως, τελικά, ενδιαφέρεται κανείς πλέον πραγματικά, για την... απαισιοδοξία του; Γιατί, αν και είναι «αναγκασμένα» κατά κάποιο τρόπο, τα sites και οι εφημερίδες να αναφέρουν τις δηλώσεις και τις απόψεις του, δεν είναι και απαραίτητο πως τα λεγόμενά του είναι σημαντικά.

Πριν μερικές μέρες στο CNBC δήλωσε πως το κομμάτι των υπηρεσιών του δείκτη ISM ήταν εξαιρετικά αδύναμο, πως η αμερικάνικη οικονομία δεν δημιουργεί αρκετές θέσεις εργασίας έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί η ανεργία κ.τ.λ., κ.τ.λ.

Ο κ. Ρουμπινί δεν ανακάλυψε και την.. πυρίτιδα! Όλα αυτά θα μπορούσαμε εύκολα να τα διαβάσουμε παντού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.