ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η παγκόσμια οικονομία άντεξε- Η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία- Bloomberg

11:10 - 21 Σεπ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Την ώρα που τρεις στους πέντε επενδυτές παγκοσμίως εκτιμούν ότι η παγκόσμια οικονομία «άντεξε» στην κρίση, καταφέρνοντας μάλιστα να σταθεροποιηθεί, η Ελλάδα παραμένει η πρώτη χώρα στον κατάλογο με εκείνες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, όπως προκύπτει από την τριμηνιαία έρευνα του Bloomberg.

Πάνω από τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων επενδυτών στην έρευνα θεωρεί ακόμη πιθανό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να οδηγηθεί στη χρεοκοπία. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ποσοστό είναι μικρότερο από το αντίστοιχο 73% που είχε καταγραφεί στην προηγούμενη έρευνα του Ιουνίου. Ομοίως, το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η Ιρλανδία θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών υπερδιπλασιάστηκε στο 37%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, μόνο ένας στους έξι επενδυτές εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία έχει αρχίσει να αναπτύσσεται, ενώ το 41% δεν έχει πεισθεί πως η κατάσταση στις αγορές είναι πλέον σταθερή.

Οι μετοχές συνεχίζουν να κατέχουν την πρώτη θέση μεταξύ των επενδυτικών επιλογών, με το 36% των επενδυτών να βλέπει υψηλότερα κέρδη μέσα στο επόμενο έτος, ενώ τα κρατικά ομόλογα και τα ακίνητα δεν «συγκινούν» τους επενδυτές, καθώς εκτιμούν ότι οι «φτωχές» αποδόσεις θα συνεχισθούν και το 2011.

Η έρευνα του Bloomberg πραγματοποιήθηκε στις 16-17 Σεπτεμβρίου, ενώ σε αυτή συμμετείχαν 1.408 επενδυτές, αναλυτές και dealers.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:30 - 21 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.