ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός γραμμής Ν.Δ., εντός γραμμής Ε.Λ.Κ. ο Θ. Σκυλακάκης

08:30 - 22 Σεπ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Κανονικά, τώρα που διέγραψε ο Α. Σαμαράς τον Θ. Σκυλακάκη από τη Νέα Δημοκρατία και την ευρωκοινοβουλευτική της ομάδα, θα πρέπει να ζητήσει την αποπομπή του και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Η παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωβουλή είναι υπό τη σκέπη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά η αποπομπή του Θ. Σκυλακάκη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εκεί, βλέπετε, τα κόμματα δεν είναι αρχηγικά, όπως στην Ελλάδα.

Με αυτή την έννοια λοιπόν ο Α. Σαμαράς θα πρέπει να στείλει επιστολή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και να εξηγεί για ποιους λόγους θέλει την αποπομπή του πρώην ευρωβουλευτή του. Θα πρέπει μάλιστα να πείσει ότι ο Θ. Σκυλακάκης τάχθηκε εναντίον του πλαισίου και των αρχών που πρεσβεύει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αλλά και πάλι, θα πρέπει να συνεδριάσει μια αρμόδια επιτροπή και με τα δύο τρίτα των ψήφων να αποφασίσει ότι πραγματικά ο συγκεκριμένος ευρωβουλευτής κινείται εκτός γραμμής.

Το μεγάλο πρόβλημα για τον Α. Σαμαρά και την Ρηγίλλης είναι όμως ότι αυτά που είπε χθες ο Θ. Σκυλακάκης, ότι δηλαδή το μνημόνιο είναι ένα σκοινί 110 δις ευρώ που μας έδωσαν για να μην κατρακυλήσουμε στον γκρεμό, ότι η έξοδος από το μνημόνιο θα ισοδυναμεί με αυτοπυροβολισμό και ότι με καμία δύναμη δεν θα μπορούσε να μηδενισθεί το έλλειμμα το 2011, όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. (αν βέβαια εφαρμοζόταν το «μείγμα» που ενστερνίζεται).

Το κακό για τον Α. Σαμαρά και τη Ν.Δ. είναι ότι τα ίδια με τον Θ. Σκυλακάκη πιστεύει και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο σύνολό του. Είναι γνωστές  οι αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση του Α. Σαμαρά κατά του μνημονίου και από τότε ο αρχηγός της Ν.Δ. δεν πολυεμφανίζεται στις συνεδριάσεις των ευρωπαίων «ομοϊδεατών» του.

Επομένως, το πιθανότερο είναι ότι θα αποφύγει να ζητήσει την αποπομπή του Θ. Σκυλακάκη για να μην εισπράξει ευρωόχι που θα μοιάζει με σβουριχτή σφαλιάρα. Δηλαδή ο Θ. Σκυλακάκης και οι υπόλοιποι ευρωνεοδημοκράτες θα συνεχίσουν να συμβιώνουν υπό τη σκέπη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Α.Στα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.