ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεκτείνεται στην Κύπρο ο Δ. Κοντομηνάς

08:23 - 30 Σεπ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Κάτι «ψήνει» στην Κύπρο ο Δημήτρης Κοντομηνάς τις επόμενες μέρες, αναλαμβάνοντας τα ηνία στο τάραγμα των από 2ετίας ασφαλιστικών νερών. Έντονη είναι η φημολογία περί σχεδιαζόμενης πρότασης εξαγοράς της InterLife Insurance στην Κύπρο, με στόχο να εξασφαλίσει την άδεια να επεκτείνει την παρουσία της Demco και στην υπόλοιπη Ευρώπη, και ίσως και στη Μέση Ανατολή. Με βάση τα επίσημα στοιχεία στην Κύπρο υπάρχουν σήμερα 23 εταιρείες στον γενικό κλάδο, άλλες 8 εταιρείες στον κλάδο ζωής και 3 εταιρείες που καλύπτουν και τους δύο κλάδους.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο ευρωπαϊκός ασφαλιστικός όμιλος Eureko πούλησε το 98,9% της Interlife Insurance και το 100% της Interamerican Βοηθείας, σε όμιλο επενδυτών, επικεφαλής του οποίου ήταν η Rodardo του «βετεράνου» μάνατζερ Μ. Μιχαηλίδη, ο οποίος και ανέλαβε τη διοίκηση της Interlife στην Κύπρο.

Στόχος του κ. Κοντομηνά είναι να εκμεταλλευτεί το κενό που θα δημιουργήσει η τακτική των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών, θυγατρικών των τραπεζών, που αναγκαστικά θα αποδεσμευτούν από τις τράπεζες λόγω των νέων τραπεζικών κανόνων. Καθοριστικής σημασίας θα είναι και η οδηγία Solvency 2 το νομικό πλαίσιο της οποίας βαδίζει προς ολοκλήρωση, ενώ το αμέσως επόμενο βήμα είναι ο καθορισμός ή όχι του κεφαλαίου που πρέπει να έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για να λειτουργούν.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η φημολογία δε σταματά στην InterLife. Σύμφωνα με πηγές του «R» το ενδιαφέρον της Demco φτάνει και στην Alpha Insurance, ωστόσο εκκρεμείς υποθέσεις της ασφαλιστικής περιπλέκουν την πορεία ενδεχόμενου deal, αν και η διοίκηση της Alpha Bank δεν θα έλεγε όχι για να βγει από τον κλάδο των ασφαλειών αφού η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η μόνη που της έχει απομείνει στον κλάδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.