ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Γ. Καμίνης μένει κρυμμένος και ο Ν. Κακλαμάνης κάνει περίπατο

11:24 - 08 Οκτ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Αναμφίβολα, ο Ν. Κακλαμάνης αποδείχθηκε ένας πολύ κακός, σχεδόν πανάθλιος δήμαρχος, αντιπαθής στο ύφος και μειωμένης αισθητικής. Γι΄ αυτό και αρκετοί από εμάς είπαμε μπράβο του Γ. Παπανδρέου, που προτίμησε να στηρίξει τον Γ. Καμίνη, παρά να χρίσει υποψήφιο για τον Δήμο Αθηναίων κάποιον άχρηστο ή ημιάχρηστο κομματικό του ΠΑΣΟΚ. Είπαμε επίσης ότι ο Γ. Καμίνης είναι αξιοπρεπής και συμπαθής, αποδείχθηκε άξιος σαν Συνήγορος του Πολίτη και σε κάθε περίπτωση καλύτερα να ψηφίσει κανείς την ελπίδα παρά την αποδεδειγμένη αποτυχία.

Ωστόσο, ο Γ. Καμίνης κινδυνεύει να παραμείνει ελπίδα, όπως κάποιοι ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν καλά, έκαναν κάποιο όνομα σαν ταλέντα και έμειναν σ΄  αυτό. Ενώ το πρόβλημά του είναι η αναγνωρισιμότητα και επομένως κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται από το πρωί ως το βράδυ στα κεραμίδια και να φωνάζει για την καθημερινή αθλιότητα του Δήμου Αθηναίων και φυσικά να καταγγέλλει τον Ν. Κακλαμάνη, αυτός κρύβεται χωμένος στην αφάνεια.

Έτσι που πάει το πράγμα, με τον πονηρό Κακλαμάνη να αποφεύγει και αυτός τα κύματα για να μη δημιουργηθεί θόρυβος, ο Καμίνης θα γίνει γνωστός στους ψηφοφόρους το βράδυ τον εκλογών, στις 7 Νοεμβρίου. Θα φάει μία σβουριχτή που θα κάνει πάταγο, παρ' όλο που στο κέντρο της Αθήνας είναι πολλοί εκείνοι που δεν θέλουν να μυρίσουν τον Κακλαμάνη που δεν τα κατάφερε ούτε στην καθαριότητα, ούτε στην υπεράσπιση της «πόλης του» (όπως την αποκαλεί) από τους λαθρομετανάστες, τους πωλητές και χρήστες ναρκωτικών, τους μπαχαλάκηδες και τους περιθωριακούς.

Ο Ν. Κακλαμάνης είναι ο δήμαρχος μίας πόλης σε βαθιά παρακμή, αλλά θα επανεκλεγεί γιατί μπροστά στην κάλπη ο κόσμος μόνον αυτόν θα γνωρίζει και όχι τον παντελώς άγνωστο Γ. Καμίνη. Ο οποίος όχι μόνο λειτουργεί σαν να κρύβεται, αλλά και όταν εμφανίζεται στην τηλεόραση συμπεριφέρεται σαν να έχει απέναντί του επιστήμονες σε κλειστό επιστημονικό συμπόσιο. Δεν είναι έτσι καθηγητά μου, τον Κακλαμάνη έχεις απέναντί σου και πρέπει να του ριχτείς να του δαγκώσεις το λαρύγγι. Χωρίς κραυγές και υστερίες, για να μην του μοιάζεις, αλλά με επιθετικότητα.

Λέγεται ότι το επιτελείο του Γ. Καμίνη απαρτίζεται κυρίως από διάφορους «τελειωμένους» της λεγόμενης Ανανεωτικής Αριστεράς που θα τον συμβουλεύουν στραβά. Είναι επίσης βέβαιο ότι ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ να υπάρχει και όσο υπάρχει δεν έχει σηκώσει τα μανίκια για να βοηθήσει, αφού δεν είναι δικός τους, κομματικός. Επομένως ο Γ. Καμίνης πρέπει μόνος του να κάνει τον αγώνα. Και να τον κάνει κατ΄ αρχήν για θέματα που καίνε τους αθηναίους. Ο ραδιοσταθμός 9,84 του δήμου είναι θέμα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να λειτουργεί ο δήμος ένα ραδιοσταθμό, κοστίζει τη μάνα του και τον πατέρα του, εξασφαλίζει υποστήριξη ή σιωπή από δημοσιογράφους ο δήμαρχος, ενδεχομένως είναι και χώρος εξαγοράς συνειδήσεων.

Όμως, δεν είναι δυνατόν η λειτουργία του 9,84 να είναι το κεντρικό θέμα της εκστρατείας του Γ. Καμίνη. Δεν αγγίζει τόσο τους πολίτες, που οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται καν γιατί δεν έχει κανένα λόγο ένας δήμος να λειτουργεί σταθμό (στη Θεσσαλονίκη το σκάνδαλο είναι ακόμη μεγαλύτερο γιατί ο δήμος λειτουργεί και ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό που κοστίζει άπειρα λεφτά για να γλύφει τον δήμαρχο). Ο Γ. Καμίνης πρέπει να επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν την άθλια καθημερινότητα του αθηναίου δημότη. Και κυρίως να βγει στα κεραμίδια και να φωνάζει για να τον ακούν. Ούτε μήνα δεν διαθέτει πλέον για να κάνει αισθητή την παρουσία του!

Α.Στα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:15 - 10 Οκτ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.