ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Debate» υποψηφίων για τη θέση του προέδρου του ΧΑ ζητά ο ΣΜΕΧΑ

17:17 - 21 Οκτ 2010
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Με αφορμή την επικείμενη επιλογή προσώπου για την θέση του Πρόεδρου του ΧΑ και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ , ο ΣΜΕΧΑ με ανακοίνωσή του αναφέρει την ανάγκη να δημοσιοποιηθούν εκ των προτέρων, σε όλους τους φορείς της αγοράς, οι θέσεις και οι απόψεις των όποιων υποψηφίων για τις θέσεις αυτές προκριθούν, με διαφάνεια όμως, σχετικά με τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την αγορά, τα οποία ο ΣΜΕΧΑ είχε εκθέσει σε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών στις 5.10.2010, και συγκεκριμένα:
α. Ποιές  πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις θα ληφθούν  ώστε να καταστεί η χρηματιστηριακή αγορά ανταγωνιστική, αλλά και η χώρα διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο, με πρόσθετα συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες

β. Με ποιό συγκεκριμένο τρόπο θα μειώσει η ΕΧΑΕ το κόστος λειτουργίας της καθώς και τις  σημερινές  πολύ υψηλές χρεώσεις της, που καθιστούν το ελληνικό χρηματιστήριο το ακριβότερο της Ευρώπης.

γ. Πως θα επιτευχθεί η τεχνολογική και ποιοτική αναβάθμιση του Χ.Α.

δ. Πως θα διασφαλιστεί η ουσιαστική εκπροσώπηση του ΣΜΕΧΑ στην ΕΧΑΕ και το Χ.Α καθώς και πως θα αναβαθμιστούν και θα ανανεωθούν τα Δ.Σ. τους, δεδομένου ότι: α) κάποιες Τράπεζες πούλησαν όλες τις μετοχές τους, β) η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της ΕΧΑΕ και του Δ.Σ. του Χ.Α. δεν έχουν πιστοποιήσεις, ενώ υπάρχουν πιστοποιημένοι χιλιάδες απασχολούμενοι στο χώρο της κεφαλαιαγοράς με διάθεση να προσφέρουν.

Σε μία δύσκολη για την Ελληνική οικονομία συγκυρία, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΜΕΧΑ, οφείλουν όλοι οι φορείς της αγοράς να επιδείξουν σήμερα την κατάλληλη ωριμότητα αλλά και συναίνεση προς μία νέα  αναπτυξιακή κατεύθυνση της χώρας, που θα βασίζεται πάνω  στον υγιή ανταγωνισμό καθώς και στην διαφάνεια, ισονομία και αξιοπιστία του χρηματιστηριακού θεσμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.