ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΣΕ: Γάλλο μηχανοδηγό ψάχνει η κυβέρνηση

10:12 - 27 Οκτ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Κρίσιμες επαφές θα έχει από σήμερα στο Παρίσι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας για το ενδεχόμενο συνεργασιών ή εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τον ΟΣΕ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα», ο κ. Ρέππας θα συναντηθεί με τον γάλλο ομόλογό του κ. Ντομινίκ Μπισερό, ενώ θα τον συνοδεύσουν οι πρόεδροι και οι δ/νοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΔΙΣΥ και της ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίοι θα έχουν επαφές με εκπροσώπους των γαλλικών σιδηροδρόμων (SΝCF) και της ΑLSΤΟΜ Τransport.

Με την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή, που προβλέπει την ίδρυση Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής Σιδηροδρόμων, οποιοσδήποτε ιδιώτης θα μπορεί να υποβάλλει σχετικό αίτημα και να ξεκινήσει να εκτελεί μεταφορικό έργο ταυτόχρονα με τον ΟΣΕ με αρχή τις εμπορευματικές μεταφορές ή να αγοράσει το 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Παράλληλα η κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών. Ως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εξυγίανσης των Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας ανακοίνωσε χθες η Ειδική Γραμματεία Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών του υπουργείου Οικονομικών με στόχο τη μετατροπή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) σε μητροπολιτικό φορέα συγκοινωνιών, στον οποίο θα υπάγονται όλα τα μέσα συμπεριλαμβανομένων και των ΚΤΕΛ, και τη συγχώνευση των αστικών συγκοινωνιακών εταιρειών της πρωτεύουσας σε δύο φορείς: - έναν για τα μέσα σταθερής τροχιάς και - έναν για τα λεωφορεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση υπογράφηκε η πρώτη σύμβαση για την αναδιάρθρωση ΟΑΣΑ και Εποπτευόμενων Φορέων, που αφορά την υλοποίηση του έργου για τη «συμβουλευτική υποστήριξη της Ειδικής Γραμματείας Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών του υπουργείου Οικονομικών σε θέματα οργάνωσης, λειτουργίας και διοίκησης των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών». Η σύμβαση ανατέθηκε στην ένωση εταιρειών συμβούλων Grant Τhornton ΑΕ- Ρlanet με διάρκεια ως την 1η/12/2011 και αμοιβή 314.000 ευρώ.

Η Ειδική Γραμματεία επισημαίνει ότι επιδιώκει την αναδιάρθρωση και εξυγίανση των φορέων αστικών συγκοινωνιών με σκοπό τη μείωση των ελλειμμάτων και με δεδομένο ότι υπάρχει υποχρέωση από το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής να ολοκληρωθεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης του ΟΑΣΑ ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010.

Με το συγκεκριμένο έργο, η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ υποστηρίζει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου το οποίο θα καθορίζει το πλαίσιο των στόχων, αξόνων προτεραιότητας και επιχειρησιακών επιλογών του συστήματος συγκοινωνιών με γνώμονα την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:08 - 27 Οκτ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.