ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Fraport “γλυκοκοιτάζει” τον ΔΑΑ

15:19 - 16 Νοε 2010
Αννα Μηνόγιαννη

Από Αννα Μηνόγιαννη

Το ενδεχόμενο να επενδύσει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ΔΑΑ εξετάζει η γερμανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport, η οποία στοχεύει να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο αναδυόμενων αγορών, στρέφοντας το ενδιαφέρον της όχι μόνο στον ΔΔΑ αλλά και σε κάποια βρετανικά αεροδρόμια.

«Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το ποσοστό 55% που κατέχει στο Αεροδρόμιο της Αθήνας, χρειάζονται να μειώσουν το χρέος τους. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πάγιο στοιχείο που γνωρίζουμε καλά, θα εξετάζαμε το ενδεχόμενο να επενδύσουμε σε αυτό», δήλωσε στο Reuters ο αντιπρόεδρος διεθνών επενδύσεων και management της Fraport, Αλεξάντερ Ζινέλ.

 

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Αλεξάντερ Ζινέλ, η βοήθεια που προσέφερε η Fraport στην κοινοπραξία με επικεφαλή την Hochtief- η οποία κατέχει το 45% του ελληνικού αεροδρομίου- συνέβαλλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

 

Ο αντιπρόεδρος διεθνών επενδύσεων της Fraport διευκρινίζοντας ότι η εταιρία έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε αναδυόμενες και ώριμες αγορές δήλωσε ότι «Τα διεθνή αεροδρόμια αντιστοιχούν στο ένα τέταρτο των λειτουργικών κερδών μας, θέλουμε να το αυξήσουμε αυτό στο ένα τρίτο και ευελπιστούμε να το καταφέρουμε αυτό μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.