ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επτά ΠΑΕ στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

04:14 - 23 Δεκ 2010
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Επτά ΠΑΕ βρίσκονται στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σχετικά με την υπόθεση της έκδοσης πλαστών εισιτηρίων σε αγώνες πρωταθλήματος αλλά και σε ευρωπαϊκούς αγώνες από ομάδες της σούπερ λίγκα. Ήδη ελέγχονται εδώ και μήνες οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Ατρόμητος, Ηρακλής, Λάρισα και Αστέρας Τρίπολης.
Την υπόθεση με τα πλαστά εισιτήρια αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ορισμένες ποδοσφαιρικές ομάδες εξέδιδαν πλαστά εισιτήρια αντί για θεωρημένα από την εφορία με σκοπό να αποφύγουν να πληρώσουν το νόμιμο ΦΠΑ, ενώ παράλληλα εμφάνιζαν πωλήσεις λιγότερων εισιτηρίων (θεωρημένων από την εφορία) καταβάλλοντας έτσι μικρότερα ποσά.

Όλα ξεκίνησαν τυχαία όταν υπάλληλος του ΣΔΟΕ πήγε στο Ολυμπιακό Στάδιο για να παρακολουθήσει το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Εκεί παρατήρησε ότι το απόκομμά του δεν ήταν διάτρητο από την εφορία και αποφάσισε να ερευνήσει το θέμα.

Από τον έλεγχο που έγινε παρατηρήθηκε ότι οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχαν αντικαταστήσει μέρος των θεωρημένων μηχανημάτων με απλά φωτοτυπικά. Υπό έλεγχο τελούν ακόμα Αρης, Ηρακλής, Λάρισα, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης. Ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί πριν από δέκα μήνες στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία κλήθηκε να πληρώσει υπέρογκο πρόστιμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.