ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Αγοράστε μετοχές και ομόλογα της περιφέρειας, τώρα!"

07:37 - 17 Φεβ 2011
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Η περαιτέρω στήριξη των αδύναμων οικονομιών της Ευρωζώνης, ήταν το κλειδί που… ξεκλείδωσε το ράλι στα assets της περιοχής και το οποίο σύμφωνα με τον επικεφαλής διεθνών αγορών της Nomura, Ιan Scott, θα συνεχιστεί. Οπως εκτιμά μάλιστα ο αναλυτής, ο οποίος τηρεί προς το παρόν στάση neutral στην Ευρώπη, τα spreads της περιφέρειας σύντομα θα μειωθούν κι άλλο, περνώντας έτσι το μήνυμα: «Αγοράστε ομόλογα του Νότου.

Οπως επισημαίνει, η αγορά έχει υπερβάλλει και μάλιστα πολυ, σε ότι αφορά τον αντίκτυπο της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, και όσο περνάει ο καιρός, θα υπάρξει περαιτέρω σημαντική συρρρίκνωση στα spreads.

Οπως προσθέτει, ήδη έχουμε αρχίσει και βλέπουμε τις εξαγωγές από τις χώρες της περιφερειακής Ευρώπης, να ανταποκρίνονται ιδιαίτερα ισχυρά στην ζήτηση από την υπόλοιπη Ευρώπη, και αυτό είναι ένα απόλυτα bullish σημάδι για τις αδύναμες αυτές οικονομίες. Αυτό που δείχνουν τα τελευταία στοιχεία είναι πως η οικονομία της Ευρωζώνης είναι που πιο «ενωμένη» από ότι πιστεύουν αρκετοί.

Σύμφωνα με τον Scott, η ευρωπαική χρημτιστηριακή αγορά, έχει σήμερα πολλές και ελκυστικότατες ευκαιρίες επενδύσεων, και ήδη η οικονομία αρχίζει και ανακάμπτει, και αυτό εάν συνδυαστεί με τις πολύ καλές αποτιμήσεις των μετοχών, τότε τα νέα είναι πολύ καλά για τους επενδυτές της περιοχής.

«Αγοράστε μετοχές της ευρωπαικής περιφέρειας», συστήνει στους πελάτες της η Societe Generale σε νέο report της, στο οποίο τονίζει πως το trade της κατάρρευσης της Ευρωζώνης, έχει πλέον τελειώσει. Οπως επισημαίνει, με την Σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στα τέλη Μαρτίου εν όψει, η αγορά των μετοχών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, οι οποίες εκτός από πολύ ελκυστικές αποτιμήσεις, κρύβουν και σημαντική «αξία», είναι η απόλυτη στρατηγική για τις επόμενες εβδομάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:46 - 17 Φεβ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.