ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε τέλμα η Πετζετάκις...

07:40 - 17 Φεβ 2011
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Κρίσιμη θα είναι η τρέχουσα εβδομάδα ως προς τη χρηματοδότηση της Πετζετάκις, είχαν αναφέρει στο τέλος της προηγούμενης (εβδομάαδας) πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Πετζετάκις, αλλά τα γεγονότα την προσπερνούν. Μόλις πριν από δύο μέρες έγινε γνωστό ότι πλέον όλα τα ομολογιακά δάνεια της Πετζετάκις ΑΕ καθίστανται ληξιπρόθεσμα . Στις 14/2 η εισηγμένη έλαβε από τους ομολογιούχους δανειστές της ενημέρωση υπερημερίας για το κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 80,3 εκατ. ευρώ καθώς και για το μετατρέψιμο ύψους 24 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, ληξιπρόθεσμα είναι πλέον το κοινό εξασφαλισμένο ομολογιακό δάνειο ύψους 80.336.323 καθώς και για το ομολογιακό δάνειο κεφαλαίου 24.077.800 ευρώ με μηδενικό επιτόκιο τα οποία είχαν συναφθεί την 28.01.2008 προς αντικατάσταση δανείων της εταιρείας, απαιτώντας την καταβολή της ονομαστικής αξίας του συνόλου των ομολογιών, καθώς και τους τόκους, ύψους 5.524.386.61 ευρώ.

Σημειώνεται -εξ αυτού του γεγονότος - ότι πλέον όλα τα Όμολ/κα δάνεια της εταιρείας κατέστησαν ληξιπρόθεσμα. Σημειωτέον ότι οι παρεχόμενες εγγυήσεις ήταν οι μετοχές των σημαντικών θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου και τα πάγια στοιχεία της μητρικής εταιρείας. Δηλαδή, η εταιρεία γνωστοποιεί την αρχή του τέλους πριν από το οριστικό λουκέτο, ενώ ακόμα αναμένεται η νέα χρηματοδότηση από την παγκοσμίως άγνωστη (σ.σ. ούτε στο internet δεν υπάρχει) "Javes Services Inc ". Όλα αυτά, ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν σχεδόν απλήρωτοι από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι και τον Ιανούαριο. Η εταιρεία δηλώνει ότι το σύνολο της οφειλομένης μισθοδοσίας της ανωτέρω περιόδου, θα καταβληθεί πλήρως και στο ακέραιο, με την άμεσα επικείμενη εισροή κεφαλαίων από την εταιρεία "Javes Services Inc." (σ.σ. εκτός από τον Πετζετάκι περιμένει και η υπόλοιπη αγορά...).

Επισημαίνεται από την εταιρεία ότι, στα 51 χρόνια λειτουργίας, είναι η πρώτη φορά που σημειώθηκε καθυστέρηση καταβολής μισθοδοσίας, παρά το γεγονός ότι υποαπασχολείτο το εργατικό της δυναμικό στα δύο εργοστάσια του Ομίλου στην Ελλάδα για τουλάχιστον τους τελευταίους 18 μήνες, δεν προέβη ούτε σε απολύσεις αλλά ούτε και έθεσε τους εργαζομένους αυτής σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Είχε προβεί όμως σε δεκάδες απολύσεις τα προηγούμενα χρόνια και όταν οι οικονομικές συνθήκες ήταν καλές...


Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.