ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι κάνει ο ξένος διαχειριστής στην Αθήνα

13:16 - 27 Ιουν 2006
Tsantilas

Από Tsantilas

Κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών του έτους, οι μεγάλες τράπεζες και οι χρηματιστηριακές με διεθνές πελατολόγιο πραγματοποιούσαν περίπου 10 ραντεβού την εβδομάδα με ξένους διαχειριστές θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Από τον Μάιο και μετά, τα ραντεβού περιορίστηκαν σε 1 την εβδομάδα κι αυτό χωρίς θεαματικά αποτελέσματα.

Τι έχει αλλάξει; Μήπως ακρίβυναν οι ελληνικές μετοχές ή οι ξένοι διαχειριστές έχουν άλλα σοβαρότερα προβλήματα που τους απασχολούν;

Μάλλον το δεύτερο. Στις αναδυόμενες χρηματιστηριακές αγορές, εκεί που οι κανόνες δεν είναι δεδομένοι, το σκηνικό μεταβάλλεται από λεπτό σε λεπτό, χάνονται περιουσίες και ανατρέπονται ισορροπίες μέσα σε μια μέρα. Αντιθέτως στην Ελλάδα, τα πράγματα έχουν «καθίσει».

Παρακολουθούν όλοι τα τεκταινόμενα στην τραπεζική σκακιέρα αλλά παρατηρούν επίσης και τη θερινή ραστώνη που διέπει τις πολιτικές πρωτοβουλίες στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών, ιδιαίτερα ενόψει των επικείμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Eκτός από τον τραπεζικό κλάδο, όπου πραγματικά κάτι συμβαίνει και πολλά πρόκειται να συμβούν, στην υπόλοιπη πραγματική οικονομία όλοι προς το παρόν φαίνεται να σχεδιάζουν τις θερινές τους διακοπές και δίνουν ραντεβού …το Σεπτέμβρη…

Χρήστος Ν. Κώνστας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.