ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο επικοινωνιακά «φάουλ» της κυβέρνησης μόλις μέσα σε μία εβδομάδα

07:43 - 18 Φεβ 2011
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Σε δύο απανωτές γκάφες υπέπεσε η κυβέρνηση μόλις μέσα σε επτά ημέρες, επιβεβαιώνοντας την κακή επικοινωνιακή πολιτική που τη χαρακτηρίζει από τότε που ανέλαβε τα ηνία.

Το πρώτο «φάουλ» ήταν την περασμένη Παρασκευή, καθώς με ανακοινώσεις και βαρύγδουπες δηλώσεις έδειξαν ότι θίχτηκαν από το ύφος της Τρόικας και από το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός έμαθε το ύψος της «αξιοποίησης» της κρατικής περιουσίας από τους εκπροσώπους της τριμερούς επιτροπής.

Με δήλωση που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ο Γιώργος Πεταλωτής χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και επεσήμανε ότι «έχουμε ανάγκη, αλλά έχουμε και όρια αξιοπρέπειας που δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν». Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις, παρέμβαση του πρωθυπουργού, και τις απαραίτητες εξηγήσεις από τις δύο πλευρές, το θέμα έκλεισε αφήνοντας όμως μία «πικρή» γεύση σ’ αυτούς που παρακολούθησαν τις εξελίξεις, είδαν το βάρος να πέφτει στο ότι η Τρόικα «πρόλαβε» να το ανακοινώσει και όχι στην ανάλυση της αποτελεσματικότητας αυτών που ζητούσαν.

Δεν πέρασαν λίγες μέρες και την Τετάρτη το βράδυ, ο υφυπουργός Εσωτερικός κ. Γ. Ντόλιος, εξέδωσε εγκύκλιο, χωρίς να έλθει πρώτα σε συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, προβλέποντας την αναδρομική επιβολή δημοτικών τελών από τους ιδιοκτήτες των ημιυπαίθριων και άλλων χώρων που έχουν αλλάξει χρήση, εφόσον δεν είχαν δηλώσει ακριβώς τα τετραγωνικά τους μέτρα στην έκταση του ακινήτου.

Η εγκύκλος αυτή προκάλεσε θύελα αντιδράσεων, καθώς η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ είχε δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον επιβάρυνση σε όσους κάνουν χρήση της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Το αποτέλεσμα ήταν ο κ. Ντόλιος να πάρει πίσω την επίμαχη εγκύκλιο, εκθέτοντας για ακόμη μία φορά τόσο την επικοινωνία μεταξύ των κυβερνητικών παραγόντων, όσο και την εικόνα της κυβέρνησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.