ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτακτο note της Merrill Lynch στους πελάτες της: Αγοράστε στη βουτιά της αγοράς!

07:33 - 24 Φεβ 2011
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

BUY the dip! Σε ένα έκτακτο μίνι-note που έστειλε η Merrill Lynch στους μεγάλους πελάτες της και που φέρει την υπογραφή του αναλυτή Fred Batoua, τους παροτρύνει να αγοράσουν τώρα που η αγορά έχει σημειώσει διόρθωση, λόγω των αναταραχών στη Μέση Ανατολή.
Οπως επισημαίνει o διεθνής οίκος, τα futures του δείκτη S&P 500 έχουν χτυπηθεί πολύ έντονα τις τελευταίες ημέρες λόγω της επίδρασης που έχουν οι αναταραχές στη Μέση Ανατολή, στην τιμή του πετρελαίου.
Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τα παράγωγα στο δείκτη-βαρόμετρο των διεθνών αγορών, είναι κάτι που η Merrill Lynch έχει ξαναδεί στο πρόσφατο παρελθόν, και όπως σημειώνει ένα ανάλογο sell signal πριν λίγο διάτημα, οδήγησε σε άνοδο των μετοχων της τάξης του 6,2% μέσα στις τέσσερις εβδομάδες που ακολούθησαν.
Επιπλέον, τονίζει ότι οι αποτιμήσεις είναι επίσης σε εξαιρετικά ελκυστικά επίπεδα, αφού παραμένουν ακόμη πολύ χαμηλοτερα του μέσου όρου των τελευταίων 50 ετών.
Τέλος, υπογραμμίζεται πως η άνοδος που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο του 2009, είναι πολύ χαμηλότερη εκείνης που σημειώνεται ( +62%) στα δύο χρόνια που ακολουθούν μία bear market. Oπότε… αγοράστε την βουτιά της αγοράς, τώρα!
Τελευταία τροποποίηση στις 13:43 - 24 Φεβ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.