ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περίεργη πτήση Λιβυκού επιβατικού αεροσκάφους στον ελληνικό εναέριο χώρο

13:51 - 09 Μαρ 2011
Γιώργος Σμυρνής

Γράφει ο Γιώργος Σμυρνής

Αεροσκάφος των λιβυκών αερογραμμών Φάλκον 900 εισήλθε, λίγο πριν τις 11 το πρωί, στο FIR Aθηνών νοτιοδυτικά της Κρήτης προερχόμενο από Τρίπολη και με κατεύθυνση, σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που κατέθεσε, το Κάιρο. To λιβυκό αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αίγυπτο πριν από λίγο· σε αυτό επιβαίνει ένας αξιωματούχος υπεύθυνος προμηθειών, ο υποστράτηγος Άμπντελ Ραχμάν Μπεν Άλι αλ Σάγιντ αλ Ζάουϊ , δήλωσε Αιγύπτιος αξιωματούχος.

Πηγές, των αρμόδιων Αρχών αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους χρησιμοποιείται ως VIP. Κατά τη διέλευση του όμως από το ελληνικό FIR δεν κατέθεσε πληροφορίες για τους επιβάτες που μεταφέρει, καθώς δεν υποχρεούται από τους διεθνείς κανονισμούς αεροπλοΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι ένα από τα 5-6 αεροσκάφη που χρησιμοποιεί η ηγεσία της Λιβύης για τις μετακινήσεις της.
"Ένα λιβυκό τζετ Falcon ανέφερε στο FIR της Αθήνας ότι το διασχίζει κατευθυνόμενο προς την Αίγυτπο.  Ήταν στο ελληνικό FIR για περίπου 15 λεπτά. Δεν γνωρίζουμε ποιος επέβαινε σε αυτό ή σε ποιον ανήκει",  είπε στο Reuters ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Πολλοί συνδέουν το περιστατικό αυτό με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε χτες ο Συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:51 - 09 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.