ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρχισαν κιόλας τις προειδοποιήσεις!

02:18 - 15 Μαρ 2011
stavroula

Από stavroula

Δεν άρεσε όπως φαίνεται σε όλους ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία που κυριάρχησε χθες στην αγορά, με τα ελληνικά κρατικά ομόλογα αλλά και τα ελληνικά 5ετή CDS να αποτελούν τους πρωταγωνιστές σημειώνοντας την μεγαλύτερη μείωση αποδόσεων, κι έτσι κάποιοι άρχισαν ήδη να προειδοποιούν ότι το ράλι των ομολόγων της περιφέρειας ίσως και να μην έχει διάρκεια, εκτός εάν ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα για την επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης.
Οπως τονίζει ο στρατηγικός αναλυτής της RBC Capital Markets, κ. Norbert Aul, σίγουρα η απόφαση που πήραν οι ευρωπαίοι ηγέτες ήταν ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και σίγουρα μέσα στις επόμενες δύο ημέρες θα δούμε περαιτέρω συρρίκνωση των spreads της περιφέρειας, όμως σε ότι αφορά το μακροπρόθεσμο διάστημα, η αγορά δεν εχει ακόμη πειστεί πως αυτό αποτελεί και το τέλος της κρίσης χρέους της περιοχής.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η διστακτικότητα των ηγετών να αφήσουν το EFSF να αγοράζει ομόλογα στη δευτερογενή αγορά σημαίνει πως τα πορτογαλικά και τα ισπανικά ομόλογα θα παραμείνουν εξαιρετικά ευάλωτα σε πιθανό sell-off.
Ολα καλά όλα ανθηρά για το βραχυπρόθεσμο διάστημα, όμως η ουσία είναι στο πιο μακροπρόθεσμο διάστημα, φαίνεται να υποστηρίζει ο
αναλυτής της DZ, κ. Glenn Marci. Οπως σημειώνει, η απόφαση του Σαββατοκύριακου σίγουρα είναι ιδιαίτερα θετική για την Ελλάδα και τα ελληνικά ομόλογα και η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και η μείωση του επιτοκίου, πραγματικά κάνουν τη διαφορά, Ομως, αν και στις επόμενες ημέρες η αποκλιμάκωση των ελληνικών spreads μπορεί να φτάσει τις 100-150 μονάδες βάσης, ωστόσο πιο μακροπρόθεσμα, τίποτα δεν είναι σίγουρο και όλα εξαρτώνται 100% από τα θεμελιώδη μεγέθη που θα παρουσιάσει η Ελλάδα.
Σύμφωνα με το επικεφαλής θεμελιώδης στρατηγικής ανάλυσης της Deutsche Bank, κ. Jim Reid, οι ηγέτες της ΕΕ έβγαλαν αρκετούς… λαγούς από το καπέλο, όμως σε καμία περίπτωση τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει τελείως και υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να εξετάσει η ΕΕ έτσι ώστε να μπορέσουμε κάποια στιγμή να πούμε ότι βλέπουμε το τέλος της κρίσης χρέους.
Ράλι ανακούφισης και τίποτα παραπάνω, χαρακτηρίζει το ξέσπασμα της περιφέρειας ο κ.
Jeroen Van Den Broek, στρατηγικός αναλυτής της ING, το οποίο δεν αναμένεται να διαρκέσει, καθώς οι ηγέτες έδωσαν αυτό που λίγο -πολύ ανέμενε η αγορά, αλλά τίποτα παραπάνω από αυτό.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.