ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί δεν ανησυχούν τα Folli Follie

08:20 - 17 Μαρ 2011
stavroula

Από stavroula

Δεν φαίνεται να έχει δράσει κατασταλτικά για τη λειτουργία των καταστημάτων της Follie-Folli η καταστροφή από το σεισμό, το τσουνάμι και ο επαπειλούμενος πυρηνικός όλεθρος στην Ιαπωνία, που είχαν ως συνέπεια την καταστροφή του ενός εκ των 85 καταστήματος του δικτύου πωλήσεων της εταιρείας στην περιοχή Sendai, ενώ τρία ακόμη υπέστησαν μικρές ζημιές.
Οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο που θα έχει η ολέθρια αυτή καταστροφή στη χώρα στην ήδη προβληματική παγκόσμια οικονομία γίνονται κάθε μέρα και εντονότερες, ενώ επιφέρουν στο προσκήνιο εκ νέου αβεβαιότητα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα διεθνή μέτωπα που παραμένουν «ανοιχτά».

Μέσα σε ένα τόσο δυσχερές κλίμα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι εάν οι καταστροφές από τις σεισμικές δονήσεις, καθώς και τις πυρηνικές εκρήξεις της περιοχής επεκταθούν σημαντικά, δεν είναι δυνατόν να μην επηρεάσουν τις πωλήσεις του ομίλου στην Ιαπωνία, τη στιγμή που η εταιρεία θεωρείται η πιο επιτυχημένη από όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στη χώρα. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι όπως είχε επισημάνει το «R» σε παλαιότερα δημοσιεύματά του το μεγαλύτερο πρόβλημα των εισηγμένων εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι ο περιορισμός της δραστηριότητάς τους στην εγχώρια αγορά, ενώ οι περισσότερες εξ αυτών στρέφονται στο εξωτερικό για να επισκιάσουν τα σοβαρά προβλήματά τους στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με την Eθνική Χρηματιστηριακή, αν υποτεθεί ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σε 2 – 3 μήνες, τότε αναμένεται αρνητική επίπτωση της τάξης του 2% στις εκτιμώμενες πωλήσεις του ομίλου Follie-Folli για το 2011.

Πάντως η εταιρεία δεν μπορεί ακόμα να προχωρήσει σε εκτιμήσεις όσο η κατάσταση στην Ιαπωνία παραμένει τεταμένη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι όσο τα συμβάντα δεν διευρύνονται, τότε δεν ο όμιλος δεν διατρέχει κίνδυνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:22 - 17 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.