ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραπέμπονται δέκα για το e-mail της χρεοκοπίας

12:49 - 18 Μαρ 2011
Γιώργος Σμυρνής

Γράφει ο Γιώργος Σμυρνής

Νέα σημαντική εξέλιξη είχαμε σήμερα στο θέμα με το e-mail της χρεοκοπίας που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και πολτική αντιπαράθεση. Συγκεκριμένα, για δέκα άτομα σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής για την διακίνηση e-mail που διακινήθηκε στις 9 Μαρτίου και στο οποίο γινόταν αναφορά για χρεοκοπία της χώρας μας.Η δικογραφία σε βάρος των 10 ατόμων υποβλήθηκε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών.

Στο πλαίσιο της έρευνας εκλήθησαν να δώσουν ανωμοτί κατάθεση πάνω από 40 διαχειριστές ιστοσελίδων και blogs, οι οποίοι είχαν αναπαράγει τις σχετικές πληροφορίες περί χρεοκοπίας.

Οι αστυνομικοί μέσα από ψηφιακή ανάλυση των ιχνών του μηνύματος εντόπισαν τον συντάκτη του και όπως διαπιστώθηκε εκείνος το έστειλε από το χώρο εργασίας του σε blog στις 10:43 το πρωί της 9ης Μαρτίου. Ακολούθησαν οι αναδημοσιεύσεις του συγκεκριμένου κειμένου από άλλους χρήστες του διαδικτύου σε blogs και ιστοσελίδες, οι οποίες προκάλεσαν ιδιαίτερη ταραχή, μέχρι να διαψευσθούν τελικά από τα αποτελέσματα της Συνόδου της 11ης Μαρτίου.
Την ώρα που το συγκεκριμένο e-mail προκαλούσε αναταραχή, η οποία οδήγησε πολλούς πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες, πρώτο το reporter έγραφε πως οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής θα είναι θετικές για τη χώρα και ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
Θυμίζουμε ότι το θέμα με τα e-mail προκάλεσε μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκης είχε δηλώσειπως δεν θέλει να πιστέψει αυτό που γράφεται σε διάφορες ιστοσελίδες, ότι δηλαδή κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας κρύβονται πίσω από την αποστολή του e-mail της χρεοκοπίας. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και του εκπροσώπου της κ. Μιχελάκη.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:50 - 19 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.