ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank: Λείπουν οι καταλύτες που θα αλλάξουν το κλίμα στις ελληνικές τράπεζες - Ποιές είναι οι τιμές στόχοι

20:29 - 18 Μαρ 2011
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Οι μακροοικονομικές συνθήκες και τα προβλήματα ρευστότητας είναι οι δύο παράγοντες που επηρέασαν τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών το δ' 3μηνο του έτους, αναφέρει σε σημερινή της ανάλυση η Eurobank Equities, η οποία μάλιστα προσθέτει ότι το σκηνικό δε θα αλλάξει σύντομα.

Στα αποτελέσματα των τραπεζών τα οποία και αναμένονται εντός του επόμενου διαστήματος, η προσοχή θα εστιαστεί στα κεφάλαια, τη ρευστότητα και την ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποιος καταλύτης που μπορεί να αλλάξει την πορεία τους.

Η Eurobank δίνει τη σύσταση της αγοράς (buy) σε Εθνική, Alpha Bank και Κύπρου, με τιμές στόχο στα 11,40 ευρώ, στα 5,80 ευρώ και στα 3,50 ευρώ αντίστοιχα, ενώ τη διακράτηση (hold) συστήνει για την Πειραιώς, την ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η τιμή στόχος για την Πειραιώς διαμορφώνεται στα 2,10 ευρώ, για την ΑΤΕ στα 0,88 ευρώ και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα 3,10 ευρω.

Η χρηματιστηριακή αναμένει αύξηση των προβληματικών δανείων των τραπεζών το επόμενο διάστημα, καθώς οι εκτιμήσεις για το δείκτη ανεργίας αναφέρουν άνοδο.

Εκτός από τις μακροοικονομικές συνθήκες που θα καθορίσουν την χρηματιστηριακή πορεία του κλάδου, η Eurobank βλέπει ως μοναδικό καταλύτη στο άμεσο μέλλον το ενδεχόμενο να υπάρξουν εξαγορές ή συγχωνεύσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 03:54 - 21 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.