ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμένει για Alpha η ΕΤΕ

02:13 - 24 Μαρ 2011
stavroula

Από stavroula

Εμμένει στην αξία της πρότασης συγχώνευσης με την Alpha Bank, η Εθνική και το μήνυμα αυτό απηύθηνε, απαντώντας στις ερωτήσεις των θεσμικών στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2010, τα οποία ανήλθαν σε 406 εκατ ευρώ μετά φόρων.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Απόστολος Ταμβακάκης, είπε στους αναλυτές ότι «οι πρωτοβουλίες τέτοιας εμβέλειας αποτελούν την μόνη αποτελεσματική απάντηση στη σημερινή ανάγκη για ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος» και πρόσθεσε ότι «η συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων θα ήταν ένα πρώτο βήμα απεξάρτησης από την κρατική χρηματοδότηση καθώς και από την χρηματοδότηση της ΕΚΤ». 
«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στα οφέλη της πρότασής μας τόσο για τους μετόχους της Alpha Bank όσο και για τους μετόχους της Εθνικής Τράπεζας, ειδικά όσον αφορά τις σημαντικές συνέργιες που θα μπορούσαν να προκύψουν. Μάλιστα αγορές, οίκοι αξιολόγησης, εποπτικές αρχές καθώς και μέτοχοι συμφωνούν με την πεποίθησή μας αυτή» υπογράμμισε ο κ. Ταμβακάκης και πρόσθεσε ότι «οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις που γίνονται με βάση το αμοιβαίο συμφέρον προσφέρουν ένα ισχυρό πλαίσιο για την μεγιστοποίηση των οφελών που απορρέουν από τέτοιου είδους συναλλαγές ειδικά σε επίπεδο συνεργιών».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.