ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Σπάστε τα ταμπού και πουλήστε γη" - Υπό αμφισβήτηση η επιτυχία των ιδιωτικοποιήσεων

10:22 - 31 Μαρ 2011
stavroula

Από stavroula

“Πηγή” έντονων προβληματισμών αποτελεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου... Αυτό επισημαίνει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, με τίτλο «η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί να σπάσει τα ταμπού για την πώληση γης, ώστε να μειώσει το έλλειμμα», τονίζοντας ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση πιθανόν και να πέσει στο κενό «εάν η κυβέρνηση υποκύψει σε πιέσεις για την διατήρηση της γης στα χέρια του δημοσίου».

«Κανένας ξένος επενδυτής δεν θα θέλει να προχωρήσει σε μακροχρόνια εκμίσθωση για να του πουν στην συνέχεια τι θα πρέπει να χτίσει στην συγκεκριμένη περιοχή» δηλώνει στο Bloomberg, ο Μίλτος Καμπουρίδης, γενικός διευθυντής και εταίρος της Dolphin Capital Partners, επικαλούμενος δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου ότι προτιμά να προσφέρει την λύση των μακροχρόνιων εκμισθώσεων.

Ο κ. Καμπουρίδης επισημαίνει ότι αρκετές εταιρείες αποθαρρύνονται από την γραφειοκρατία στην Ελλάδα και υπενθυμίζει ότι για την δική του την επένδυση χρειάστηκε να συγκεντρώσει 2.200 υπογραφές από υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες. «Είναι ένα μεγάλο εμπόδιο που κρατά μακριά τον ανταγωνισμό, αλλά δεν είναι καλό για την χώρα» δηλώνει ο κ. Καμπουρίδης.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:26 - 31 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.