ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Προβόπουλος: "Για να πείσουμε τις αγορές, πρέπει να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις"

11:56 - 04 Απρ 2011
stavroula

Από stavroula

Η κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργος Προβόπουλος.
"Για να πείσουμε τις αγορές χρειάζεται μια ισχυρή επανεκκίνηση της προσπάθειας, μια νέα, πιο  αποφασιστική ώθηση των μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα και των διαρθρωτικών αλλαγών, που  θα βελτιώνουν ουσιαστική την ανταγωνιστικότητα και θα δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για  ανάπτυξη", δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας.  "Αν δεν ανακτηθεί σύντομα η απολεσθείσα ανταγωνιστικότητα, η ανάπτυξη θα βραδύνει",  συμπλήρωσε. Ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να ενισχύσει τον εξαγωγικό προσανατολισμό της,  προκειμένου να ξεπεράσει την δημοσιονομική κρίση.
"Το νέο πρότυπο που χρειαζόμαστε σήμερα σημαίνει στροφή από την κατανάλωση στην αποταμίευση  και στην επένδυση", δήλωσε. "Σημαίνει επίσης ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού της  οικονομίας".
Αναφερόμενος στις τράπεζες, ο Προβόπουλος δήλωσε ότι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρές  προκλήσεις και ότι χρειάζεται να μειώσουν την εξάρτησή τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και  αναπόφευκτα να συνενώσουν τις δυνάμεις τους.
"Η συνένωση δυνάμεων είναι όχι μόνο αναγκαία, αλλά και αναπόφευκτη κάτω από τις δεδομένες  συνθήκες", ανέφερε ο Προβόπουλος.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:00 - 04 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.