ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd 3) Ομολογιακό ο ΟΤΕ - CreditWatch από S&P και υποβαθμίζει ΔΕΗ, Tιτάνα, MIG

12:11 - 04 Απρ 2011
stavroula

Από stavroula

(upd 3) Σε έκδοση ομολόγου αναφοράς (benchmark) σε ευρώ σχεδιάζει να προχωρήσει ο ΟΤΕ, όπως μεταδίδει το Reuters. Οι σύμβουλοι της έκδοσης είναι η Alpha Bank, η Eurobank, η BNP Paribas, η HSBC και η Morgan Stanley.

Στο μεταξύ, διατηρεί την αξιολόγηση για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ σε "CreditWatch" ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P, όπου την τοποθέτησε με αρνητικές συνέπειες στις 6 Δεκεμβρίου του 2010. O οίκος επιβεβαίωσε επίσης την αξιολόγηση ΄B΄ της βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της εταιρείας. "Η ενέργειά μας αντανακλά την άποψή μας πως οι λειτουργικές προοπτικές του ΟΤΕ δεν έχουν επιδεινωθεί σημαντικά από την υποβάθμιση της 8ης Μαρτίου του 2011 παρά την υποβάθμιση της Ελλάδας πριν από μερικές ημέρες," αναφέρει ο αναλυτής του οίκου Matthias Raab.

Την ίδια στιγμή, η S&P υποβάθμίζει την πιστοληπτική αξιολόγηση της ΔΕΗ και του Τιτάνα, διατητώντας και τις δυο εταιρίες σε Rating Watch Negative. Ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση της ΔΕΗ σε ΒΒ- και τον Τιτάνα σε ΒΒ από ΒΒ+.

Στο μεταξύ, επικαλούμενος την αρνητική επίπτωση της πρόσφατης υποβάθμισης της Ελλάδας στην πιστοληπτική ικανότητα του ομίλου, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P υποβάθμισε και την Marfin Investment Group σε «Β+» από «ΒΒ». Πιο αναλυτικά, η S&P υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της MIG σε «Β+» από «ΒΒ», δίνοντας αρνητικό outlook για την εταιρεία. Παράλληλα, διατηρεί τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της MIG σε «Β».«Η κίνηση αυτή ακολουθεί την υποβάθμιση της Ελλάδας στις 29 Μαρτίου του 2011», αναφέρει ο αναλυτής της S&P, Eric Tanguy. «Πιστεύουμε ότι η υποβάθμιση της χώρας, σε συνδυασμό με το δυσμενές οικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, θα επηρεάσουν αρνητικά τις λειτουργίες της MIG καθώς και τις αποτιμήσεις των συμμετοχών της».


Τελευταία τροποποίηση στις 07:04 - 05 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.